Stjärnkock lyfter vegomaten

Under höstlovet har Sodexos skolkockar ställt sig i köket tillsammans med Isak Wiig från Svenska kocklandslaget.

Isak Wiig lagar vego

Förutom att vara medlem i kocklandslaget är Isak dessutom Nordisk mästare i matlagning 2016. Tillsammans har Sodexos skolkockar och Isak Wiig ägnat lovet åt att utveckla och förnya recepten till flera vegetariska rätter som serveras i Solnas skolor.

En liknande inspirationsdag genomfördes under sportlovet. hade Isak med sig förslag på nya vegetariska rätter. Han tipsade också om hur man kan presentera maten på nya och annorlunda sätt. Sedan dess har åtgången på den vegetariska maten ökat på flera skolor. Något som gynnar både klimatet och elevernas hälsa.

Sedan tidigare arbetar Sodexo för att öka andelen ekologisk frukt som serveras i Solnas förskolor och skolor. Ett av målen i denna satsning är att denna termin ska 75% av den frukt som serveras vara ekologisk. Under våren ska siffran stiga till 80%. Läs mer om satsningen på ekologisk frukt i Solnas skolor och förskolor.

Till utbildnings- och inspirationsdagen på höstlovet var det Sodexos kockar som hade med sig ett antal recept på vegetariska rätter från de befintliga menyerna. Det är rätter som kockarna anser behöver göras mer populära. Skolkockarna har daglig kontakt med eleverna och hör och märker vad som är mindre populärt. Nu ska rätterna bli modernare och smakrikare.

Sodexo uppmanar Solnas elever att testa den vegetariska maten och berätta för personalen vad de tycker.

Dela: