Barn och elever i förskolor och skolor hjälper till att hålla Solna rent

Under veckorna 16 och 17 kommer flera förskolor och skolor göra extra insatser för miljön och att hålla Solna rent.

Elever och personal sorterar skräp

Miljöarbetet har hög prioritet i Solna stad. Ett exempel på detta är satsningen på kemikaliesmarta förskolor och skolor. Ett samarbete mellan flera av Solnas förvaltningar ska leda till att staden minskar mängden ohälsosamma ämnen i barnens och elevernas arbetsmiljö. Läs mer om arbetet med att göra skolor och förskolor kemikaliesmarta.

Ett projekt där barn och elever deltar mer aktivt är skräpplockardagarna som drivs av stiftelsen Håll Sverige Rent och som Solna stad varje år medverkar i. Skräpplockardagarna handlar om att göra närmiljön lite finare och att visa att nedskräpning inte är okej. Läs mer om skräpplockardagarna.

Skräpplockarteater
Genom teater lär sig barnen på förskolan Fantasia att sortera skräpet.

Förskolan Fantasia satte redan på måndagsmorgonen igång årets skräpplockardagar med en teater där barnen bland annat fick reda på hur skräpet ska sorteras.

Sedan var det dags att leta efter skräp på förskolans gård och sortera. Entusiasmen och engagemanget från barnen på Fantasia gick det inte att ta miste på!

Barnen plockar skräp.
Full fart mot skräpet!

Förutom att plocka skräp kommer förskolor och skolor i Solna arbeta pedagogiskt med frågor som nedskräpning, återvinning och konsumtion

Tillsammans visar barn, elever och pedagoger i Solna att nedskräpning är onödigt och fel.

Vill du plocka skräp själv, med kompisarna, med barnen på förskolan eller kanske med din bostadsrättsförening? Alla kan vara med och hålla rent! Varje vår deltar Solna stad i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Läs mer om att delta i Håll Sverige Rent.

Håll Sverige Rent- logotyp

Tillsammans med den svenska spelstudion Gro Play har Håll Sverige Rent tagit fram kunskapsspelet Grow Life.

Spelet handlar om Banja, Marianne och Fernando som bor tillsammans med sina kompisar i en oändlig värld som spelaren kan vara med och bygga.

Spelet är kostnadsfritt och finns för nedladdning i Google Play och App Store.

Dela: