Råsundagårdens förskola nyinvigd – på Förskolans dag

På självaste Förskolans dag den 17 maj nyinvigdes Råsundagården med såpbubblor, bandklippning och sång. Förskolan som är från 1946 är en av Solnas äldsta och i över ett år byggdes den om för att bli en modern, energieffektiv och ändamålsenlig förskola som möter dagens behov och krav.

Vid årsskiftet flyttade barn och personal tillbaka till Råsundagårdens förskola, som i över ett år byggts om och anpassats till att bli en modern och ändamålsenlig förskola. Idag går här 140 barn på sju avdelningar och de nya lokalerna har utformats så att barn och pedagoger enkelt kan samverka mellan avdelningarna på varje våningsplan. Hemvisten, mysrum, rörelserum, tillagningskök samt personalutrymmen har också utformats för att passa en förskoleverksamhet av idag.

- Vi stortrivs i vår nygamla förskola! Rummen inbjuder till lek och lärande och vi uppskattar förändringarna som gjorts för att underlätta samarbete och kontakt mellan avdelningarna, säger Håkan Hindell förskolechef på Råsundagården.

- Det känns otroligt roligt, och jag är väldigt stolt över att få nyinviga Råsundagården idag. Det är Solnas äldsta förskola på utsidan och den mest moderna på insidan, säger Marianne Damström Gereben, barn- och utbildningskommunalråd.


Bandklippning av Marianne Damström Gereben, ordförande i barn- och utbildningsnämnden samt förskolechef Håkan Hindell. Foto: Solna stad


Barn och personal bjöd på sång vid invigningen. Foto: Solna stad


Förskolans dag firas varje år runt om i alla Solnas förskolor, så även i år! Foto: Solna stad


Läs också

Dela: