Podcast i skolan

På Ulriksdalsskolan spelar elever från årskurs tre in ett nytt avsnitt av Radio Koltrast varje vecka. Till sin hjälp har de programledaren, producenten och fritidspedagogen Andreas Åkesson.

Inspelning av Radio Koltrast

Att göra en podcast med eleverna har Andreas Åkesson funderat på en längre tid och i början av december var det dags för inspelning av det första avsnittet. I Radio Koltrast samtalar fyra elever med Andreas om vad som händer just nu, om att gå i skolan och självklart om hur det är att gå i trean på Ulriksdalsskolan.

– Eleverna har massor att berätta. Jag vill att Radio Koltrast ska vara ett komplement till veckobreven från skola och fritids. I dem berättar personalen om skolan för föräldrar. I Radio Koltrast är det eleverna som får komma till tals, säger Andreas.

Andreas Andersson

Målgruppen för Radio Koltrast är i första hand vårdnadshavare men även andra som är intresserade av elevers uppfattning av att gå i skolan i Sverige och i synnerhet på nybyggda Ulriksdalsskolan.

– Elever och personal på Ulriksdalsskolan har mycket goda idéer om hur Radio Koltrast kan utvecklas i framtiden. Eftersom jag lyssnar på en hel del andra podcaster snappar jag också upp idéer därifrån, berättar Andreas som under den ganska nervösa inspelningen sprider ett lugn till eleverna och med varsam hand leder dem och lyssnarna genom Radio Koltrasts olika segment.

Inspelning av Radio Koltrast

I det tredje avsnittet av Radio Koltrast som finns ute nu, medverkar Emma, Leo, Alex och Frida L.F. De har lyssnat och gillat tidigare avsnitt men är övertygade om att det tredje kommer att bli det bästa och roligaste hittills!

På Ulriksdalsskolans hemsida finns alla avsnitt av Radio Koltrast.

Inspelning av Radio Koltrast

Dela: