Många elever söker till Solna Gymnasium

I februari i år gjorde Sveriges alla niondeklassare valet till gymnasieskolan. Till Solna Gymnasium har nästan dubbelt så många sökt som det finns platser och antalet sökande till skolan har sedan 2014 ökat med 70%.


Foto: Casper Hedberg

- Jag är nöjd och stolt över Solna Gymnasiums utveckling de senaste åren. Sedan 2014 har vi ökat antalet sökande med 70% vilket är ett riktigt bra resultat. Vi har arbetat med att ständigt förbättra verksamheten för varje år och det har medfört en hög kvalitet där elever rekommenderar skolan till sina kamrater, säger Dan Sundblad rektor på Solna Gymnasium.

Solna Gymnasium erbjuder 8 olika nationella program och inriktningar samt nationell idrottsutbildning (NIU) i basket, fotboll, fäktning, innebandy, ishockey, konståkning, simning och volleyboll. Gymnasiet är övningsskola till Stockholms Universitet och samarbetar utöver det med bland annat Karolinska Institutet, Rymdbolaget, Polishögskolan, AIK basket, AIK fotboll, AIK innebandy, AIK hockey, SS04, Engarde, Sollentuna Volleyboll och Solna Konståkning.

Solna Gymnasiums elever kommer från hela 36 kommuner i Sverige.

Läs mer på skolans webbplats.

Dela: