Förste förskollärare i Solna

Solna satsar på förste förskollärare och intresset för tjänsterna har varit stort.

Solnas första förste förskollärare
Solnas första förste förskollärare. På bilden saknas Soraya Farahmand.

Tillsättandet av förste förskollärare handlar om att utveckla undervisningen i Solna stads förskolor. Vid sidan av sin ordinarie tjänst ska förste förskolllärare vara förebild för yrkesgruppen och uppdaterade på aktuell forskning om arbete i förskolan. Särskilt fokus ska förste förskollärarna ha på språkutvecklande arbete.

– Förste förskollärarens viktigaste uppgift är att fortsätta vara pedagog i barngrupp på förskolan, säger barn- och utbildningsförvaltningens biträdande förvaltningschef Katarina Påhlman.

Förste förskolläraren ska också driva det pedagogiska utvecklingsarbetet på förskolan, bland annat genom att hålla i utbildning för andra pedagoger. Exakt hur arbetet ska läggas upp, bestämmer förste förskolläraren tillsammans med sin förskolechef.

– Jag tror att tillsättandet av förste förskollärare kommer att öka yrkets attraktionskraft, hjälpa både Solna stad och de fristående alternativen att behålla duktig personal och öka kvaliteten i våra verksamheter, menar Katarina Påhlman.

biträdande förvaltningschef Katarina Påhlman hälsar förstelärarna välkomna
Barn- och utbildningsförvaltningens biträdande förvaltningschef
Katarina Påhlman hälsade förstelärarna välkomna.

Gemensamt för de åtta som nu blivit utnämnda till förste förskollärare är att de är legitimerade, har arbetat minst 4 år som förskollärare och är duktiga på undervisa och stödja barns utveckling.

Uppdraget som förste förskollärare är tidbegränsat till 12 månader.

De åtta förste förskollärarna i Solna är:

  • Victoria Bergenstråhle, Stråket
  • Katinka Rosenblad, Påfågeln
  • Caroline Liljhammar, Paprikan
  • Carl Thorell, Pysslingen Karolina
  • Carina Carlén, Fantasia
  • Soraya Farahmand, Rovan
  • Frida Bäck, Vittra Frösunda
  • Helen Värm Papadopoulou, Blomgatan

De åtta förste förskollärarna kommer att presenteras närmare på barn- och utbildningsförvaltningens webbplats under rubriken Karriärtjänster. Där finns också presentationer av förstelärarna i grundskolan och på gymnasiet.

Prinsesstårta
,,,och sedan blev det tårta.

Dela: