Det bästa är att personalen är snäll och lär oss på ett bra sätt

På fritidshemmen för årskurs F-3 i Solnas skolor, får elever möjlighet att utveckla förmågor och intressen genom ett lekfullt lärande. Den andra tisdagen maj uppmärksammas fritids lite extra när Fritidshemmens dag firades över hela landet.

Fritidshemmens dag 2015

Råsunda skola hade i år tivolitema på fritidskalaset. Skolan inför ett nytt moment på fritidshemmens dag varje år. Detta år släppte skolan iväg heliumballonger med brev som uppmanar den som hittar brevet att höra av sig till Råsunda skola. Kanske kan det bli start på brevväxlande med barn, klasser eller skolor på någon helt plats långt borta?

På Råsunda skola fick också alla som ville göra sin egen t-shirt som uppmärksammade fritidshemmens dag. Förutom detta var det också dansuppvisning, en massa olika lekar och korvgrillning.

Fritidshemmens dag 2015

– Det bästa med fritids är att personalen är snäll och lär oss på ett bra sätt, tycker Clara på Råsunda skola som går på fritids arbetslag 2.

Skytteholmsskolans hade flyttat årets firande av fritidshemmens dag till Skytteholmsfältet. Där hade personalen förberett en mängd olika lekar och dagens mellis serverades i parken.

skytteholmsfältet

Under en paus i ett parti kubb berättade Hermela, Sama, Angelina, Laura och Melisa i klass 2bJ att de roligaste aktiviteterna på fritids är att leka, rita och baka.

Även på Granbackaskolan serverades det korv och lektes många lekar under fritidshemmens dag. Också ansiktsmålning fanns på programmet för den som ville. En populär dag på Granbacka!

Fritidshemmens dag

På Ulriksdalsskolan hade alla fritidsavdelningar samarbetat i ett stort firande av Fritidshemmens dag. På hela skolgården fanns det olika aktivitetsstationer som hinderbana, limbo och Vasalopps-revanschen. Gemensamt för alla aktiviteter var att de byggde på rörelse, lek och skratt.


Dela: