Barn bygger drömstad – Solna 75 år!

Under våren har ett hundratal barn i åldern 1–6 år på 8 förskolor i Solna byggt sin drömstad i miniformat. I takt med att Solna växer har barnen fantiserat och utforskat sin närmiljö utifrån frågor som - Vad finns i min drömstad? Hur kommer Solna att se ut när jag har blivit stor? Barnens delaktighet i stadsutvecklingen är en del av stadens jubileumsfirande.

Barnens byggen i blandat återvinningsmaterial avslutas med en vernissage den 2 maj i Solna centrum, då en utställning med förslag som chokladrutschkana, kaninpark och spionträd finns att beskåda och diskutera för allmänheten.

Utställningen äger rum på torget i Solna Centrum samt i biblioteket och pågår till och med 9 maj i samarbete med Solna Centrum. Medverkande förskolor är Fröet, Rågen, Taurus, Tellus, Ringens förskola, Stenbacka förskola, avdelning Safiren, Fyrklöverns förskola, avdelning Snigeln samt Juvelens förskola.


Hur skulle du vilja att det ser ut i Solna när du blir stor? Svaret blev bland annat verket Godispark med spionträd från Stenbacka förskola. Foto: Solna stad.


På vernissagen kom många stolta förskolebarn och Josefine Alm kulturstrateg/ansvarig för projektet på kultur- och fritidsförvaltningen samt barn- och utbildningsnämndens ordförande Marianne Damström Gereben. Foto: Solna stad


Foto: Solna stad

Dela: