Årets pedagog och skolledare ska utses – två nya pris instiftas

För att stimulera till utveckling och kvalitet inom förskolor och skolor instiftar nu Solna stad två nya utmärkelser, ett för årets pedagog och ett för årets skolledare.


Foto: Scandinav

- Våra pedagoger och skolledare betyder oerhört mycket runt om i stadens alla förskolor och skolor. De nyinstiftade prisen blir ett sätt att uppmärksamma deras stora engagemang och det viktiga arbete som görs varje dag för att utveckla och motivera barnen och eleverna, säger Alessandra Wallman tf chef för barn- och utbildningsförvaltningen.

Två nya pris

  • Utmärkelsen för årets pedagog riktar sig till en enskild pedagog eller arbetslag inom förskola, fritidshem eller skola i kommunala verksamheter som under ett läsår har gjort framstående insatser och som visar goda resultat med barn och elever.
  • Utmärkelsen för årets skolledare riktar sig till en förskolechef eller rektor inom förskola, fritidshem eller skola i kommunala verksamheter som under ett läsår har gjort framstående insatser och som visar goda resultat med barn och elever.

Insatserna ska vara kopplade till de utvecklingsområden som framkommer i stadens nyligen beslutade strategier för skola och förskola.

Vinnaren eller vinnarna erhåller 20 000 kr och pengarna ska användas till kompetensutveckling.

- Det här är vårt sätt att uppmärksamma alla de som är jobbar i våra förskolor, skolor och fritidshem, och som driver utvecklingen framåt. Vi har fantastiska pedagoger och ledare och vi vill att de som kommer med goda idéer och visar på goda resultat ska känna att deras arbete betyder något, säger Marianne Damström Gereben, barn- och utbildningskommunalråd.

Nominering och utdelning

  • Nomineringar till priset kan göras av barn, elever, vårdnadshavare eller kollegor.
  • Nomineringen ska innehålla en tydlig motivering med koppling till strategierna.
  • Priset delas ut en gång om året, på våren, och delas ut för första gången våren 2018.
  • Nomineringsperioden kommer att annonseras i god tid innan.
  • Priset utses av barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott som också är jury.
Dela: