Årets pedagog och årets skolledare har utsetts

För första gången har årets pedagog och årets skolledare utsetts i Solna stad. Utmärkelsen ska både uppmuntra och synliggöra utveckling och kvalitet inom förskolor och skolor. Över 100 nominering strömmade in från barn, elever, föräldrar och kollegor som ville uppmärksamma viktiga insatser under läsåret 2017/18.


Främre raden: Vinnarna Nina Hansson och Lena Berg.
Bakre raden: Förvaltningschef Alessandra Wallman och Barn- och utbildningsnämndens ordförande Marianne Damström Gereben. Foto: Solna stad.

- Våra pedagoger och skolledare betyder oerhört mycket runt om i stadens alla förskolor och skolor. Dessa utmärkelser är ett sätt att uppmärksamma deras stora engagemang och det viktiga arbete som görs varje dag för att utveckla och motivera barnen och eleverna. Årets vinnare, Nina och Lena, är mycket goda exempel på just detta, säger Alessandra Wallman förvaltningschef för barn- och utbildningsförvaltningen.

Vinnare 2018

Årets pedagog: Nina Hansson på Ulriksdalsskolan

Nina skapar trygghet och trivsel för såväl elever som föräldrar. Hon ser och synliggör alla elever och deras potential. Hon är en tydlig ledare med höga förväntningar på sina elever, vilka visar på goda kunskapsresultat.

Årets skolledare: Lena Berg på Granbacka förskolor

Genom att hela tiden sätta barnen i centrum skapar Lena kvalitet, trygghet och glädje i förskolan alla delar. Med sitt tydliga ledarskap ger hon sina medarbetare förutsättningar att ta ansvar, utvecklas och växa som arbetsgrupp.

Vinnarna erhöll 20 000 kr vardera som ska användas till kompetensutveckling.

- Det här är vårt sätt att uppmärksamma alla de som jobbar i våra förskolor, skolor och fritidshem, och som driver utvecklingen framåt. Vi har fantastiska pedagoger och ledare och vi vill att de som kommer med goda idéer och visar på goda resultat ska känna att deras arbete betyder något, säger Marianne Damström Gereben, barn- och utbildningskommunalråd.

Läs mer om utmärkelsen

Dela: