Nyheter - Förskola & skola

Berättande och läsning skapar intresse för ordets magi

21 april 2017

Solnas skolor firar på olika sätt världsbokdagen för att lyfta språkets och litteraturens betydelse, skapa ökad nyfikenhet för språket och inspirera till läsning. På Ekensbergsskolan och Skytteholmsskolan var det författarbesök och utställning med barnens egna berättelser.

Lektor utnämnd i Solna

5 april 2017

Nu utser Solna stad en första lektor. Uppdraget går till modersmålsläraren Naida Khanmourzaeva. Naida ska arbeta med att lyfta kvaliteten i modersmålsundervisningen i alla skolor i Solna och över alla språk.

Tyck till om förskolan – brukarundersökning 2017

28 mars 2017

Måndag 3 april öppnar brukarundersökningen för förskola. Du som är vårdnadshavare till ett barn i förskola har möjlighet att vara med och tycka till om verksamheten.

"Språket är grunden i allt vi gör"

27 mars 2017

På förskolan Fyrklövern är det dags för samling och barnen samlas i grupper för att genom lekfulla övningar utveckla sitt språk. Pedagoger och barn säger ramsor, sjunger och berättar sagor. Barnen uppmuntras att lyssna efter ljud i rummet och i orden, utifrån var de befinner sig i sin språkutveckling.

Förskolor och skolor släcker för att upplysa

21 mars 2017

Dagarna runt den 25 mars kan hela världen vara en del av Earth Hour. För att uppmärksamma och lära mer om klimatfrågan gör förskolor och skolor i Solna olika aktiviteter och insatser både under veckan och kontinuerligt under året.

ABC i förskolan - stärkt samspel och bemötande av barnen

16 mars 2017

För att stärka värdegrunds- och trygghetsarbetet och ytterligare höja förskolornas kvalitet får alla pedagoger ta del av utbildningen ABC i förskolan. Uppstart blir under våren 2017.

Fokus på lärande och trygghet i skolans värld

9 mars 2017

Under 2016 har förskolor och skolor i Solna stad arbetat med att öka tryggheten och läsförståelsen i skolan. En trygg skolmiljö är en av grundpelarna för att barn ska kunna arbeta och utvecklas i skolan. Skolorna har också haft ett bredare fokus på att höja kunskapsresultaten hos eleverna. Flera stora digitaliseringsprojekt har sjösatts och satsningar på medarbetarskap och ledarskapet i skolan har genomförts.

Komet

3 mars 2017

I dagsläget tar barn- och utbildningsförvaltningen inte emot ansökningar till Kometkurser.

Solna inför central rättning av nationella prov

28 februari 2017

För att minska lärarnas arbetsbelastning, bidra till kollegialt lärande och en mer rättssäker bedömning har barn- och utbildningsförvaltningen infört central rättning av nationella prov.

Nybakat bröd och mer ekologisk frukt i skolorna

23 februari 2017

Två härliga nyheter för alla barn och elever: Under våren börjar skolrestaurangerna servera nybakat bröd och till sommaren ska 80 procent av den frukt som serveras på förskolorna och skolorna i Solna vara ekologisk.

Står du i kö till förskoleplats i augusti?

27 februari 2017

Från början av mars kommer du som önskat plats i en kommunal förskola i augusti och omfattas av platsgaranti få ett erbjudande. Erbjudandet får du med sms och /eller e-post. Det är därför viktigt att uppdatera kontaktuppgifterna i e-tjänst förskola & skola.

Fjärrundervisning i samiska utökas till två skolor

6 februari 2017

Fjärrundervisning i samiska startade höstterminen 2014 på Skytteholmsskolan. Nu finns undervisningsformen även på Bergshamraskolan.

Dags att uppdatera inkomsten för dig med barn i förskola, pedagogisk omsorg och fritids

23 januari 2017

Hushåll med barn i förskola, pedagogisk omsorg, fritidshem och fritidsklubb behöver uppdatera sina inkomstuppgifter en gång/år. Detta för att säkerställa att alla familjer betalar rätt avgift.

Förste förskollärarna och förstelärarna utvecklar förskolan och skolan i Solna

23 januari 2017

I våras utnämnde Solna stad åtta förste förskollärare som tillsammans ingår i ett pedagogiskt nätverk. De har nu haft sin första träff. Även stadens förstelärare har träffats. På mötena diskuterades uppdraget, kollegialt lärande och förväntningar på framtiden.

Välkommen till en ny termin i Solnas förskolor och skolor

12 januari 2017

Barn- och utbildningsförvaltningen hälsar alla barn och elever välkomna till vårterminen 2017! För eleverna i grundskolan startade skolan på onsdagen den 11 januari.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , , 11 , Nästa

Filtrera nyheter