Nyheter - Förskola & skola

E-tjänst förskola & skola stängd fredagen den 17 februari

17 februari 2017

E-tjänsten är stängd under fredagen den 17 februari på grund av uppdateringar. Du kan svara på erbjudande om plats till förskoleklass till och med 8 mars.

Står du i kö till förskoleplats i augusti?

16 februari 2017

Från början av mars kommer du som önskat plats i en kommunal förskola i augusti få ett erbjudande. Erbjudandet får du med sms och /eller e-post. Det är därför viktigt att uppdatera kontaktuppgifterna i e-tjänst förskola & skola.

Fjärrundervisning i samiska utökas till två skolor

6 februari 2017

Fjärrundervisning i samiska startade höstterminen 2014 på Skytteholmsskolan. Nu finns undervisningsformen även på Bergshamraskolan.

Dags att uppdatera inkomsten för dig med barn i förskola, pedagogisk omsorg och fritids

23 januari 2017

Hushåll med barn i förskola, pedagogisk omsorg, fritidshem och fritidsklubb behöver uppdatera sina inkomstuppgifter en gång/år. Detta för att säkerställa att alla familjer betalar rätt avgift.

Förste förskollärarna och förstelärarna utvecklar förskolan och skolan i Solna

23 januari 2017

I våras utnämnde Solna stad åtta förste förskollärare som tillsammans ingår i ett pedagogiskt nätverk. De har nu haft sin första träff. Även stadens förstelärare har träffats. På mötena diskuterades uppdraget, kollegialt lärande och förväntningar på framtiden.

Välkommen till en ny termin i Solnas förskolor och skolor

12 januari 2017

Barn- och utbildningsförvaltningen hälsar alla barn och elever välkomna till vårterminen 2017! För eleverna i grundskolan startade skolan på onsdagen den 11 januari.

Nya avgifter i förskola, pedagogisk omsorg, fritidshem och fritidsklubb

4 januari 2017

Från och med den 1 januari 2017 höjs inkomsttaket för maxtaxa till 45 390 kr. Förändringen innebär att det blir nya avgifter för förskola, pedagogisk omsorg, fritidshem och fritidsklubb.

Vinst för elever med lovskola och läxhjälp

28 december 2016

För en ökad studiemotivation, högre måluppfyllelse och för att ge stöd i det fortlöpande skolarbetet satsar nu majoriteten av skolorna i Solna på läxhjälp och lovskola.

Utbildningen i förskola och skola utvecklas med moderna verktyg

4 januari 2017

Under 2017 kommer förskolor och skolor fortsätta utveckla arbetet så att alla barn och elever kan nå sin fulla potential. Moderna verktyg ska inspirera till nya sätt att dela kunskap och samarbeta i den digitala omvärlden.

Jul och nyår på förskolor och fritidshem

19 december 2016

Under jullovet erbjuder alla skolor verksamhet på fritidshemmet. På skolornas respektive hemsidor finns information om till exempel öppna och stängda avdelningar. På förskolornas hemsidor hittar du information om eventuell sammanslagning med andra förskolor och aktuell kontaktinformation.

Likvärdigheten mellan eleverna i Solnas skolor har ökat

15 december 2016

I november publicerade Sveriges kommuner och landsting (SKL) rapporten Öppna jämförelser för grundskolan. Den beskriver kvaliteten på Sveriges grundskolor utifrån bland annat betyg och likvärdighet.

Solna fortsätter att göra insatser för språkutveckling

11 januari 2017

Solnas satsning på läsförståelse kommer att fortsätta under 2017 på förskolor, grundskolor och på fritidshemmen.

Satsning på trygghet i nästa års verksamhetsplan för barn- och utbildningsnämnden

14 december 2016

Trygghet för barn och elever har en framträdande roll i barn- och utbildningsnämndens verksamhetsplan för 2017.

Nu har ansökan till förskoleklass öppnat

1 december 2016

Mellan torsdagen den 1 december och torsdagen den 12 januari kan du ansöka om förskoleklass i e-tjänst förskola & skola. Det spelar ingen roll när under perioden du gör din ansökan.

Ansök till nya Raoul Wallenbergförskolan

24 november 2016

Från den 1 december kan du ställa dig i kö till Raoul Wallenbergförskolan. En ny fristående verksamhet för barn mellan 1 och 5 år. Barnen är välkomna till den nybyggda förskolan i Järvastaden från augusti 2017.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , , 15 , Nästa

Filtrera nyheter