Nyheter - Förskola & skola

Förskoleklassen blir obligatorisk från 2018

20 november 2017

Nu är det snart dags att ansöka till förskoleklassen som från och med 2018 är en del i den obligatoriska grundskolan. Riksdagen har beslutat att skolplikten ska gälla från det år barnet fyller sex år och grundskolan blir därmed tio år.

Budget 2018: Satsningar på kvalité i skola och förskola

16 november 2017

I budgetförslaget för 2018 görs särskilda satsningar på 20 miljoner för att öka kvalitén i skola och barnomsorg. Ytterligare 20 miljoner läggs på att rusta förskole- och skollokaler. Kommunstyrelsen fattade beslut om budgetförslaget den 13/11, och kommunfullmäktige tar slutgiltigt beslut den 27/11.

Informationsmöte inför ansökan till förskoleklass

14 november 2017

Under november, december och januari bjuder Solnas skolor in till informationsmöte inför ansökan till förskoleklass. Välkommen!

Nu ska skolorna bli mer kemikaliesmarta

31 oktober 2017

Skolan i Solna har fått nya råd för en kemikaliesmart verksamhet så att alla som arbetar i skolan enklare ska kunna skapa en hälsosammare och god miljö. Under en förmiddag fick alla lärare ta del av praktiska tips från Håll Sverige Rent, information om de nya råden samt tips för att göra kemikaliesmarta inköp.

Avstamp för ny handlingsplan för särskilt begåvade elever

25 oktober 2017

Barn- och utbildningsförvaltningen har fått uppdraget att ta fram en plan för särskilt begåvade elever. Start för arbetet var en engagerande föreläsning för alla lärare i de kommunala skolorna i Solna stad.

Tre nya förstelärare utsedda på Solna gymnasium

18 oktober 2017

Vid en ceremoni med tårta och tal har barn- och utbildningsförvaltningen utsett tre nya förstelärare på Solna gymnasium.

Nytt samarbete med prisbelönt skolkock hjälper till att lyfta skolmåltiderna

16 oktober 2017

Solna stads måltidsleverantör Sodexo har inlett ett samarbete med den prisbelönte skolkocken Michael Bäckman. Under hösten kommer han vara på plats i skolköken i Solna.

EU på schemat

29 september 2017

På torsdagen samlades ledning och lärare från Solnas skolor för att lära sig mer om EU och hur man kan arbeta med EU-frågor i skolan. Arrangörer var EU-kommissionen, Europaparlamentet, Universitets- och högskolerådet samt Solna stad.

Invigning av helt nyrenoverade Parkskolan

22 september 2017

Sång, musik, tal och bandklippning fyllde skolgården vid den officiella invigningen av Parkskolan på fredagen. Kulturskolans lärarorkester spelade och ett nära samarbete mellan de båda skolorna är att vänta eftersom de kommer dela lokaler från våren 2018.

Matematik i framkant

8 september 2017

I ett av klassrummen på Ekensbergsskolan sitter lärare från förskoleklass till och med årskurs tre laddade inför dagens utbildning och workshop i Singaporematematik. Ett projekt har startat på skolan med målet att höja elevernas kunskapsnivå i matematik.

Start för simundervisning för alla i förskoleklass

11 september 2017

Solna stad anordnar simundervisning för alla elever i förskoleklass från och med höstterminen 2017. Målet är att ge alla elever samma möjligheter att lära sig simma och att ha en mer jämlik undervisning.

KOMET - gör en intresseanmälan till höstens kurser

29 augusti 2017

Mindre bråk och konflikter när tjat inte hjälper. Nu kan du med barn mellan 3-11 år, göra intresseanmälning till höstens KOMET-kurser. Gör din intresseanmälan senast den 15 september.

Skolstart – visa varandra hänsyn i trafiken

23 augusti 2017

Solnas skolbarn är nu tillbaka efter sommarlovet. Med fler barn i rörelse i staden är det extra viktigt att visa mer hänsyn och omtanke, för en tryggare trafikmiljö.

Eleverna tar plats i nya Järvastadsskolan

21 augusti 2017

Under måndagen slogs portarna upp till den nya Raoul Wallenbergskolan i Järvastaden och det var äntligen dags för eleverna att kliva in i sina nya lokaler. Skolan som ligger ett stenkast från den välkända Mulle Meck-lekparken ska kunna ta emot 500 elever från förskoleklass till sexan. Precis intill den nya skolan finns en idrottshall och det byggs en förskola och fritidsgård.

Solna stads insatser för att öka digitala kompetensen i skolan

12 juli 2017

Under läsåret 2016/2017 har digitaliseringen kopplat till formativ bedömning varit det största fokusområdet inom utveckling av skolan i Solna. Utbildning för rektorer och lärare samt inköp av digitala verktyg såsom lärplattor, datorer och projektorer har varit insatser för att öka kompetensen och möjlighet att bedriva en ännu bättre utbildning.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , , 12 , Nästa

Filtrera nyheter