Kinesisk kalligrafi

De av Ulriksdalsskolans elever som under hösten haft "Kinas kultur och språk" på Elevens val, fick vid det sista tillfället lära sig kinesisk kalligrafi.

Elevens val: Kinas språk och kultur

Det var kalligrafimästar Zhang Zheng tillsammans med Jin Wen, Fang Yu och Li Kai från Konfuciusinstitutet vid Stockholms universitet som visade hur eleverna skulle göra för att skriva vackra kinesiska tecken. Det behövs mycket träning eftersom en del av eleverna inte tidigare skrivit något på kinesiska. Rasmus i årskurs 5 tyckte det var ganska svårt men lyckades skriva kinesiska siffror, ända upp till sju.

Eleverna berättade att de under terminen bland annat lärt sig om Kinas historia, några användbara fraser på kinesiska och en hel del annat. Eleverna tycker att det har varit ett roligt och spännande Elevens val och för några av dem har det ökat nyfikenheten på kinesiska som språkval.

Elevens val: Kinas språk och kultur

Samtidigt i Ulriksdalsskolans ljushall pågår den utställning som de så kallade pionjärklasserna från årskurserna 2, 7 och 9 arbetat med och som inom kort ska skickas till Kina och ställas ut på Skola No 94 i Beijing.

Eleverna i årskurs 2 har valt att visa utomhusmatematik och andra pedagogiska arbetssätt, bland annat i ämnet NO. I årskurs 7 valde man att utgå ifrån svensk kultur och svenska traditioner samt göra en presentation av Solna, utifrån ett SO-perspektiv. Årskurs 9 har gjort ett projekt baserat på hållbar miljö med utgångspunkt i den nybyggda, miljöcertifierade skolan, redovisade med ett bildspel. Detta finns att titta på nedan.

Bildspel årskurs 9 (PDF-dokument, 1,4 MB)

Utställning som ska skickas till Kina
En del av den utställning som ska skickas till Skola No 94 i Beijing.

Dela: