Förskola & skola

Barn- och utbildningsförvaltningens vision för förskola och skola

Vi ska skapa förskolor och skolor där alla barn och elever når sin fulla potential.

 • Flera alternativ för barnomsorg

  Barnomsorg och skola är viktiga verksamheter i Solna. För att vårdnadshavare ska kunna välja det alternativ som passar bäst för sitt barn finns flera olika alternativ att välja mellan när det gäller barnomsorg.

 • Förskolans dag firades i Solnas kommunala skolor

  Förskolans dag firas med maskerader, hattparader, disco och utställningar. Många barn, föräldrar och pedagoger uppmärksammar Sveriges mest uppskattade kommunala verksamhet.

 • Informationsmöte för vårdnadshavare till blivande förskoleklasselever

  För att du som vårdnadshavare ska få mer information om ditt barns start i förskoleklassen är du välkommen till informationsmöte på ditt barns blivande skola.

 • Lektor utnämnd i Solna

  Nu utser Solna stad en första lektor. Uppdraget går till modersmålsläraren Naida Khanmourzaeva. Naida ska arbeta med att lyfta kvaliteten i modersmålsundervisningen i alla skolor i Solna och över alla språk.

 • Står du i kö till förskoleplats i augusti?

  Från början av mars kommer du som önskat plats i en kommunal förskola i augusti och omfattas av platsgaranti få ett erbjudande. Erbjudandet får du med sms och /eller e-post. Det är därför viktigt att uppdatera kontaktuppgifterna i e-tjänst förskola & skola.

 • Komet

  I dagsläget tar barn- och utbildningsförvaltningen inte emot ansökningar till Kometkurser.