Förskola & skola

Barn- och utbildningsförvaltningens vision för förskola och skola

Vi ska skapa förskolor och skolor där alla barn och elever når sin fulla potential.

 • Nu har ansökan till förskoleklass öppnat

  Mellan torsdagen den 1 december och torsdagen den 12 januari kan du ansöka om förskoleklass i e-tjänst förskola & skola. Det spelar ingen roll när under perioden du gör din ansökan.

 • Flera alternativ för barnomsorg

  Barnomsorg och skola är viktiga verksamheter i Solna. För att vårdnadshavare ska kunna välja det alternativ som passar bäst för sitt barn finns flera olika alternativ att välja mellan när det gäller barnomsorg.

 • Snart dags att ansöka till förskoleklass

  Från torsdagen den 1 december till torsdagen den 12 januari kan du ansöka om förskoleklass i e-tjänst förskola & skola. Det spelar ingen roll när under perioden du gör din ansökan. Besök gärna grundskolorna innan du gör ansökan.

 • Ansök till nya Raoul Wallenbergförskolan

  Från den 1 december kan du ställa dig i kö till Raoul Wallenbergförskolan. En ny fristående verksamhet för barn mellan 1 och 5 år. Barnen är välkomna till den nybyggda förskolan i Järvastaden från augusti 2017.

 • Förändringar för ökad trafiksäkerhet vid Bergshamraskolan

  Arbete pågår för att öka säkerheten och tryggheten i trafikmiljön vid Bergshamraskolan. Påpekanden om brister och förslag på förändringar har kommit från skolans personal och via Solna stads kontaktcenter dit alla kan vända sig med synpunkter.

 • Parkprat - ungas guide till Hagaparken

  Elever från flera av Solnas skolor och från LSS-verksamheten Draken, har under hösten arbetat med att ta fram audioguider till Hagaparken.