Förskola & skola

Barn- och utbildningsförvaltningens vision för förskola och skola

Vi ska skapa förskolor och skolor där alla barn och elever når sin fulla potential.

 • Huvudsta får en ny modern skola och idrottshall

  Nu är det Huvudstas tur att liksom Hagalund, Järvastaden och Råsunda få en ny modern skola. Skolan, som ska byggas strax norr om Tallbackaskolan, ska ha plats för mellan 700–900 elever, från förskoleklass till årskurs 9. Planen är att skolan står klar till höstterminen 2021.

 • Ny strategi för ökade kunskapsresultat i skolan

  Solna stad arbetar sedan flera år aktivt med resultatutvecklingen inom skolan och satsar på såväl kompetensutveckling av personal och fler förstelärare som ökad trygghet och digitalisering. Nu har även en strategi för förbättrade kunskapsresultat i skolan tagits fram.

 • Förskolan i utveckling - ny strategi för ökad kvalitet

  Alla barn i Sverige har rätt till en förskola av god kvalitet. Solna stad har nu tagit fram en ny strategi för att kvaliteten i stadens förskolor ska förbättras. Målsättningen är att barnens trygghet i förskolan ska öka och att barnen ska vara väl förberedda för övergången till förskoleklass och skolan.

 • Förskoleklassen blir obligatorisk från 2018

  Nu är det snart dags att ansöka till förskoleklassen som från och med 2018 är en del i den obligatoriska grundskolan. Riksdagen har beslutat att skolplikten ska gälla från det år barnet fyller sex år och skolplikten blir därmed tio år.

 • Omarbetade regler för förskola och pedagogisk omsorg

  De reviderade reglerna för Solnas förskolor och pedagogisk omsorg innebär bland annat att det blir enklare att byta förskola för barn som flyttar från ett område i Solna till ett annat och att det finns möjlighet för flera familjer att dela på omsorgen.

 • Välkommen till en ny termin i Solnas förskolor och skolor

  Barn- och utbildningsförvaltningen hälsar alla barn och elever välkomna till vårterminen 2019! Solna stads skolor startar på onsdag 9 januari.

 • Anmälan till KOMET-utbildningar våren 2019

  Mindre bråk och konflikter när tjat inte hjälper. Nu kan du med barn mellan 3-11 år, göra intresseanmälning till vårens KOMET-kurser.