Solna Sveriges främsta företagarkommun

Solna har för femte året i följd utsetts till Sveriges mest företagsvänliga kommun av Svenskt Näringsliv. Kommunstyrelsens ordförande Pehr Granfalk kommenterar resultatet i en intervju med Svenskt Näringsliv.

– Ett bra företagsklimat genererar tillväxt och arbetstillfällen vilket är nödvändigt för en hållbar ekonomi. Arbetstillfällen omsätts till människor i arbete vilket ger ökade skatteintäkter som sedan användas till att utveckla skola, äldreomsorg samt övrig välfärd, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande.

Svenskt Näringsliv intervjuar kommunstyrelseordförande Pehr Granfalk om Solnas förstaplats samt företagen Meet Again och Koncera om hur de upplever företagsklimatet i Solna samt vilka möjligheter det finns i staden för företag.
Se intervjun här

Totalt är det sjunde gången under 2000-talet som Solna tar hem förstaplatsen.

– Det är väldigt bra gjort att man lyckas få så höga betyg av företagen i kommunen. Solna är bra på att se företagens betydelse för kommunens utveckling, dessutom jobbar kommunen kontinuerligt med att förbättra sin service till företagen. säger Stefan Holm, regionchef på Svenskt Näringsliv.

Svenskt Näringsliv rankingen baseras främst på företagarnas betyg på hemkommunen men tar också hänsyn till statistiska faktorer.

– Solna slår sig inte till ro utan arbetar ständigt på att bli ännu bättre. Dessutom är man bra på att sprida insikt om företagens avgörande betydelse för välfärden i kommunen, säger Carolina Brånby, ansvarig för Svenskt Näringslivs arbete med lokalt företagsklimat.

Dela:

Relaterade länkar