Våld i hemmet ökar under julen

Under högtider och ledigheter kan det bli extra tungt för de barn, kvinnor och män som lever med våld i nära relationer. Solna stad erbjuder stöd till dig som utsätts, men också till dig som utövar våld.

Det är samhällets ansvar att erbjuda stöd och hjälp till den som utsätts för våld i nära relationer. Om du som utsatt vill göra en polisanmälan vänder du dig till polisen. För att komma i kontakt med polisen besöker du närmaste polisstation eller ringer till 114 14. Gäller det en akutsituation ska du alltid ringa 112.

Hjälp för dig som är utsatt

Har du någon gång blivit slagen av din partner eller av en förälder? Är du orolig för att någon du känner – vän eller granne – utsätts för våld? Kontakta stadens relationsvåldshandläggare om du behöver stöd och rådgivning. Kontaktuppgifter till Solna stads relationsvåldshandläggare hittar du här.

Kvinnofridslinjen är en nationell stödtelefon för dig som utsatts för hot och våld, telefonnummer 020-50 50 50. Kvinnofridslinjen har öppet dygnet runt och du ringer gratis oavsett var du bor i Sverige. Ditt samtal syns inte på telefonräkningen.

Relationsvåldscentrum vid Västerorts polismästardistrikt vänder sig till personer över 18 år som varit utsatta för partnervåld eller hedersrelaterat våld och som har gjort en polisanmälan. Relationsvåldscentrum bygger på samverkan mellan Polisen, Åklagarmyndighetensamt Stockholms stad, Solna stad, Sundbybergs stad och Ekerö kommun.

Agera Kvinnojour är en ideell kvinnojour i Solna dit man kan ringa alla kvällar mellan 19.00 och 22.00. Agera Kvinnojour når du på telefonnummer 08-27 90 80.

Hjälp för den som utövar våld

Du som utövar våld i en relation kan också få stöd. Om du vill prata med någon kan du kontakta stadens relationsvåldshandläggare under kontorstid. Utanför kontorstid kan du ringa Socialjouren Nordväst på telefonnummer 010-444 05 00. Vid akut fara ringer du alltid 112.

Välj att sluta!

Operation Kvinnofrid har lanserat kampanjen "Välja att sluta!". Kampanjen syftar till att fler personer som utövar våld mot en närstående ska söka hjälp för sitt våldsamma beteende. Insatsen riktar sig i första hand till personer som lever i en relation där de utövar våld eller riskerar att använda våld. Här kan du läsa mer om Välj att sluta!

Barn och ungas rättigheter vid våldsbrott

Även barn och unga utsätts för våld i och utanför hemmet. Här kan du hitta kontaktuppgifter och information om stöd till unga.

Dela:

Kontakt

Socialjouren Nordväst

010-444 05 00
010-444 05 44 (fax)

Besöksadress

Sundbybergsvägen 15 (Polisstationen)
171 73 Solna

Mer kontaktinformation om Socialjouren Nordväst

Agera Kvinnojour

08-27 90 80

Skicka meddelande till Agera Kvinnojour