Anhörig i Solna? Se hit!

Imorgon, lördag smygstartar den Nationella Anhörigveckan med en stor sammankomst i Stockholms stadshus. Solnas anhörigteam kommer självklart att finnas på plats. Under veckan kommer det bjudas på föreläsning och information i Solna centrum samt att en ny kortfilm ska publiceras på solna.se.

"Anhörigvårdarna bär den svenska vården och omsorgen på sina axlar. Utan deras insatser skulle den svenska välfärden kollapsa." Så står att läsa på Anhörigas Riksförbunds hemsida angående hur Anhörigveckan och Nationella Anhörigdagen den 6 oktober kom till år 2005. Syftet med veckan är att sprida information om och ordna aktiviteter för landets alla anhörigvårdare.

I Solna kommer Anhörigveckan att uppmärksammas i form av föreläsning, informationsspridning i Solna centrum och med release av en ny kortfilm som riktar sig till anhöriga.

Lördag 1 oktober kl. 9.30 – 16.00 En dag för anhöriga

Landets alla anhörigvårdare välkomnas till Stockholms stadshus. Öppet hus med underhållning, utställningar och mingel varvat med föreläsningar om bland annat stroke, demens och hjälpmedel.
Läs mer på demenscentrums hemsida

Tisdagen den 4:e oktober kl. 09.00-18.00 Träffa anhörigteamet i Solna centrum

Kom och ställ frågor, hämta information eller stanna bara för en pratstund. Anhörigteamet i Solna kommer att finnas vid stora trappan vid entréparken (bredvid Sisters)

Torsdag 6 oktober kl 14.30 – 16.30 Föreläsning: Att vara anhörig

Ulf Lundahl föreläser. "I mitt fall handlade det om att min sambo fick frontallobsdemens, där vi hade tre små barn tillsammans. Hela vårt liv övergick från att vara ett normalt familjeliv till ett totalt kaos med konflikter och situationer vi aldrig hade haft innan."

Föreläsningen berör:
- familjen innan sjukdomen
- en familj i kaos
- att få och ta emot hjälp
- att hitta tillbaka till glädjen

Anmälan till förläsningen: Anhörigteamet 08-734 29 02 susanne.mahler@solna.se
Plats: Solna stadshus i Solna Centrum, Kommunfullmäktigesalen

Under anhörigveckan kommer en ny kortfilm att läggas upp för visning på solna.se. Filmen heter "Andas ut" och har tagits fram för att uppmärksamma anhörigas situation.

Dela:

Relaterade länkar