Nytt trygghetsboende byggs i Huvudsta

Nu är det klart att kvarteret Palsternackan på Jungfrudansen i Huvudsta får ett nytt trygghetsboende för personer som är över 70 år. Signalisten har fått klartecken att bygga 80 lägenheter i det natursköna läget intill Ulvsundasjön.

Illustration av de två husen som blir nytt trygghetsboende
Illustration: Nordmark och Nordmark

De två husen som är sju respektive åtta våningar höga ska inrymma gemensamhetslokal i en av bottenvåningarna. Redan idag finns Skoga äldrecentrum på Jungfrudansen, som blir granne med det nya trygghetsboendet som ska byggas intill.

Genom det nya trygghetsboendet i Huvudsta erbjuder vi ett attraktivt boendealternativ i en trevlig miljö för de äldre vars behov av trygghet, vård och omsorg kan tillgodoses av hemtjänsten. Genom att erbjuda olika boendeformer i Solna skapar vi en värdig äldreomsorg där de äldre ges möjlighet att välja själva, säger Samuel Klippfalk, omvårdnadsnämndens ordförande.

Under sommaren vann den nya detaljplanen för kvarteret Palsternackan laga kraft, och preliminär byggstart är i början av 2018. Det är företaget Lindbäcks som kommer att bygga husen i trä. Genom att bygga med industriellt producerade trämoduler blir miljövinsterna större samtidigt som den industriella produktionen gör att byggtiden blir kortare.

Dela: