Seniorträffarnas dag 2017 bjöd på inspiration

Allsång, hantverk och smaskigt fika lockade många till Seniorträffarnas dag under onsdagseftermiddagen, då Solnas alla seniorträffar hade samlats på seniorträffen Ankaret i Hagalund för att visa upp sina verksamheter.

Ankarets café
I caféet bjöds det på morotskaka när Frida Bergström hälsade välkommen. Foto: Solna stad

Förtroenderåd från de olika seniorträffarna i Solna var på plats och presenterade vad som står på höstens schema hos dem, och de visade upp sina senaste hantverksalster. Det finns många olika aktiviteter att pröva på hos Solnas sju seniorträffar, allt från stickning till yoga, och alla är välkomna.

Allsångsgänget, som varje fredag håller allsång på Ankaret, spelade och sjöng och förhöjde den varma och trevliga stämningen. I caféet var det fullsatt när hälsopedagogen Frida Bergström hälsade alla välkomna till seniorträffarnas dag. Julita Zygo, som jobbar på Turkosens seniorträff, bjöd på saftig morotskaka.

– Mitt jobb går ut på att folk ska trivas, det är jättekul att se vilket fantastiskt arbete volontärerna och frivilliga gör för våra äldre.

Seniorträffarna är en del av den förebyggande verksamheten i Solna, där det också finns ett anhörig- och demensteam och fixarservice. Krister Knudsen som utgör fixarservice var på plats och berättade vad han kan hjälpa till med. Alla solnabor som är över 65 år kan ringa honom och få gratis hjälp att fixa saker där risken finns att man ramlar och skadar sig.

På Ankaret håller volontären Ulla Westling en målargrupp, och flera av hennes målningar pryder väggarna på Ankaret. Hon har precis startat en skrivcirkel där man varannan vecka träffas och skriver utifrån temat "Skriv ditt liv".


Turkosen visade upp sina alster för besökare. Foto: Solna stad

Kreativiteten är stor på seniorträffarna, när man blir pensionär och får mer tid över kanske man äntligen testar en ny hobby och till exempel lär sig väva. På seniorträffarna är aktivteterna helt gratis, det enda man betalar för är eventuellt material. På köpet får man ta del av en härlig social gemenskap.

Här (PDF-dokument, 924 kB) hittar du höstens aktivitetsprogram hos seniorträffarna.

Dela: