Första spadtaget för nytt trygghetsboende i Huvudsta

Idag den första februari togs första spadtaget till ett nytt trygghetsboende i Jungfrudansen, Huvudsta.

Boendet kommer att heta Palsternackan och uppförs i form av två byggnader i trä – vilket inte bara är ett skonsammare alternativ för miljön, utan även förkortar byggtiden.

Skiss över det nya tygghetsboendet

Det nya trygghetsboendet kommer att inrymma 77 lägenheter avsedda för personer från 70 år och uppåt. Lägenheterna planeras vara klara för inflyttning hösten 2019.

- Med det nya trygghetsboendet i Huvudsta ökar vi valfriheten för Solnas äldre invånare. Det känns väldigt bra att vi nu tagit det första spadtaget till ett mycket efterlängtat boendealternativ med tillgång till både natursköna områden och gemensamhetsutrymmen som ger möjlighet för de boende att själva skapa sociala aktiviteter, säger Samuel Klippfalk, omvårdnadsnämndens ordförande i Solna stad.

- Det känns väldigt spännande att vi äntligen byggstartar både stadens och Signalistens första trygghetsboende. Projektet ger ett välbehövligt tillskott av seniorbostäder i Solna i ett vackert läge. Nu ser vi fram emot att bygget står klart för att ta emot de nya hyresgästerna under nästa år, säger Magnus Nilsson, styrelseordförande på Signalisten.

Palsternackan växer fram i naturskönt läge i Jungfrudansen, med närhet också till Skoga äldrecentrum. Utbudet för framtida boende kommer omfatta alltifrån en egen gemensamhetslokal till närliggande frisör, fotvård och restaurang med trädgårdsterrass.

Här kan du läsa mer om trygghetsboendet Palsternackan.

Dela: