Boendet Trampolinen firar ett år!

Det nyktra och drogfria boendet Trampolinen firade under torsdagen den 16 mars 2017 att verksamheten varit igång i ett år. Trampolinen är en mellanstation där personer kan landa under nyktra och drogfria förhållanden innan nästa steg till egen bostad sker.

Erik, 59, som bott på Trampolinen sedan öppningen, är väldigt nöjd med boendet.

– Jag blev väl mottagen av personalen när jag flyttade hit och allt har fungerat bra, berättar Erik. Personalen är väldigt bra på att hålla stämningen uppe och har hjälpt till och stöttat vid till exempel kontakt med myndigheter.

I dagsläget är nio av lägenheterna bebodda. Trampolinen är ett första boende för personer som vill lämna sitt missbruk och tanken är att man efter att ha bott på Trampolinen ska slussas vidare till en träningslägenhet. För att bo på Trampolinen finns krav på att man har sysselsättning och öppenvårdskontakt. Sedan öppnandet för ett år sedan har fem personer gått vidare till träningslägenhet.

Alkohol- och drogfrihet i fokus

– Verksamheten har fungerat väldigt bra under sitt första år, berättar Kjell Sundqvist, boendestödjare på Trampolinen. De som bott här har trivts bra och även fast alla har sina egna lägenheter har vi umgåtts och haft det trevligt tillsammans utan incidenter.

Trampolinen består av elva lägenheter, samt en övernattningslägenhet för jourhavande personal. I de möblerade lägenheterna ingår även ett pentry. I anslutning till lägenheterna finns allmänna utrymmen med kök för gemensam matlagning och olika aktiviteter på kvällstid tillsammans med personalen. Då boendet har drogfrihet i fokus kommer kontroller av alkohol- och droganvändning genomföras regelbundet.

– Vi har nolltolerans här på Trampolinen, vilket är en förutsättning för att kunna driva boendet, avslutar Kjell.

Hur söker man sig hit?

För att få en plats på boendet behövs en utredning och ett biståndsbeslut. Ansökan sker via din myndighetshandläggare på Vuxenenheten. Om du vill komma i kontakt med Vuxenenheten hittar du kontaktuppgifter här.


Foto: Solna stad


Socialnämndens ordförande Arion Chryssafis var på plats och tackade personalen på Trampolinen. Foto: Solna stad

Dela: