Barnperspektivet i fokus på bokrelease

I många familjer finns svårigheter att samarbeta vid exempelvis vårdnads-, boende- eller umgängesfrågor. För barn kan denna process vara både påfrestande och konstig. Därför "lanserar" nu Solna stad en pedagogisk bok riktad till barn med föräldrar som tycker olika.

Bokreleasen, som är den första i sitt slag på förvaltningen, anordnades under måndagen. På plats fanns bland annat de familjerättssekreterare i Solna stad som varit med och tagit fram boken Mina föräldrar tycker olika – hur blir det för mig? och lokalpress. Syftet med boken har varit att lyfta barnperspektivet och på ett pedagogiskt lättläst sätt förklara för barnet hur processen ser ut vid en vårdnadstvist.

Till den lättlästa texten hör även illustrationer, med syfte att både förklara och avdramatisera. Illustrationerna är framtagna av Veronica Malmkvist, grafisk formgivare i Solna stad.

– Barn har ofta svårt att förstå vad som händer när föräldrarna separerar. Därför är det viktigt att vi informerar barnen på ett sätt så att även de förstår vad som händer, berättar Camilla Backlund, sektionschef på barn- och ungdomsenheten.

Boken delas ut till båda föräldrar och ska vara ett hjälpmedel för föräldrarna att förklara vad som händer.

Är du nyfiken på att se hur boken ser ut? Här hittar du den i sin helhet (PDF-dokument, 351 kB).

Dela:

Kontakt

Familjerätten

Socialförvaltningen

08-746 10 00

Besöksadress

Englundavägen 13, 2 tr (Solna Business Park)

Postadress

Solna stad, Socialförvaltningen, Familjerätten
171 86 Solna

Mer kontaktinformation om Familjerätten