Stöd & Resurs Korttidsverksamheten

Stöd & Resurs erbjuder stödinsatser för personer med autismspektrumtillstånd som omfattas av LSS eller SoL. Vi finns i Stockholm och Västra Götaland. Korttidsverksamheten har två enheter; Högås och Lundis.

Målgrupp
Högås: barn och ungdomar med Aspergers syndrom, högfungerande autism eller liknande funktionsnedsättning som omfattas av 1§1 LSS, 7-21 år.

Lundis: personer med Aspergers syndrom, högfungerande autism eller liknande funktionsnedsättning som omfattas av 1§1 LSS, 7-30 år (åldersindelade grupper).

Vi tar emot personer med beslut enligt LSS och SoL.

Inriktning
Vi erbjuder korttidsverksamhet med bra balans mellan roliga aktiviteter, gemenskap med andra och möjlighet till avkoppling och återhämtning. För att du ska trivas hos oss jobbar vi utifrån tydliggörande pedagogik, kontinuitet, delaktighet och ett gott bemötande.

Lundis fritidsverksamhet är en unik korttidsvistelse utan övernattning. Vi träffas en eftermiddag/kväll i veckan och har fokus på roliga och utvecklande aktiviteter och gemenskap i grupp.

Högås är en stor kollogård på landet med sjötomt och brygga. På Högås delar du rum eller bor själv. Personal har sovande jour i nära anslutning till sovrummen.

Verksamheten/verksamhetsidé
Högås och Lundis har flera gemensamhetsutrymmen där man kan pyssla, spela biljard, pingis, sällskapspel eller tv-spel. Vi gör också mycket aktiviteter på stan som bowling, bad, köra gokart eller gå på bio. Vi träffas i fasta grupper med samma personal och deltagare varje tillfälle. För oss är det viktigt att du trivs, därför får du vara med och påverka vad vi gör i våra grupper. Vi har tillgång till bil för att underlätta deltagande i våra verksamheter.

Vår personal har arbetat länge hos oss och är fokuserade på att just du ska trivas och vara trygg på korttis.

Dela:

Kontakt

Lundis fritidsverksamhet

08-579 17 200

info@stodochresurs.se

http://stodochresurs.se/verksamheter/korttidsvistelse/

Besöksadress

Lundagatan 5
171 63 Solna

Skicka meddelande till Lundis fritidsverksamhet

Ingela Burman

Verksamhetschef (Stockholm)

0738-568496

ingel­a.bur­man@stodochresurs.se

Skicka meddelande till Ingela Burman