Rissne korttidshem

Målgrupp
LSS § 1:1

Inriktning
Korttidsvistelse enligt LSS § 9:6

Verksamheten/verksamhetsidé
Rissne korttidshem har 10 platser för barn och ungdomar upp till 21 år. Vi erbjuder vistelse alltifrån två dagar per månad till varannan vecka eller mer. Vi har öppet alla dagar i veckan, dygnet runt.

Vistelsen hos oss ger barnen och ungdomarna möjlighet till miljöombyte och tillgodoser vårdnadshavarens behov av avlastning. Målsättningen med vistelsen är att barnen och ungdomarna ska få en meningsfull och innehållsrik samvaro, att ge stöd i deras utveckling samt möjlighet till kamratrelationer. Vi har också som mål att stärka och förbereda ungdomar till ett självständigt liv utifrån den egna förmågan.

Våra lokaler är väl anpassade och under sin vistelse hos oss får varje barn ett eget sovrum.

Maten lagar vi själva. Vi leker, pysslar, spelar spel och lyssnar på musik. På enheten finns dator, filmer och mycket leksaker. Vi har egen stor inhägnad gård med stora möjligheter till varierande utelek såsom gungor, rutschkana, cyklar och sandlåda.

Vi har en egen buss som vi använder till utflykter.Till aktiviteterna hör att åka till simhallen, spela bowling, gå på museum och bio samt promenera runt sjöarna i Sundbyberg och mata fåglarna.

Dela:

Kontakt

Rissne korttidshem

08-733 05 27

http://www.nytida.se/sv/Search/Stockholm/Sundbyberg/Rissne/

Besöksadress

Odalvägen 3
174 49 Sundbyberg

Skicka meddelande till Rissne korttidshem

Carola Yakoub

Enhetschef

076-314 40 53

Carol­a.yak­oub@nytida.se

Skicka meddelande till Carola Yakoub