MindMe korttidsvistelse

Hos oss på Mindme finns flera olika kvällsverksamheter för en aktiv fritid. Vi har olika grupper för åldrar 9 – 30 år. Korttidsvistelser och kollo erbjuds under helger och samtliga skollov. Verksamhet bedrivs året om med varierande, årstidsanpassade aktiviteter.

Målgrupp

Personkrets 1, autism, autismliknande tillstånd, lindrig / måttlig utvecklingsstörning.

Inriktning

Genom våra Kvällsgrupper finns möjlighet att umgås med jämnåriga och hitta en trygg och inspirerande miljö. Vi har skapat mindre grupper som bemannas efter behov och intressen. Tillsammans skapar vi en trygg och rolig fritid. Aktivitet och återhämtning sker i bra balans. Här finns möjlighet att ha en regelbundet återkommande aktivitet.

Våra Kvällsgrupper har olika inriktningar.

  • Tisdagsgruppen är för dig som tycker om skapande, pyssel och sy. Många har intressen som berör Cosplay, manga, ComicCon och japansk kultur.
  • Onsdagsgruppen är vår yngsta grupp som gillar dataspel, sällskapsspel, utflykter, Youtube och liknande aktiviteter.
  • Torsdagsgruppen är för dig som behöver mycket trygghet och tydlighet och som tycker om sport. Här utgår vi från rörelseglädje.
  • Fredagsgruppen har fredagsmys med film, sällskapsspel, dataspel, bakning och matlagning i kombination med utflykter till bio, bowling och annat kul vi kommer på.

Helger och kollo utgår från naturmiljö och skärgården. Vi planerar tillsammans olika aktiviteter som kan vara besöka djur, baka, fiska, bada, bio, åka och fika, filmkväll och mycket mer. Tid finns alltid till vila genom att läsa en bok, rita, pyssla eller musik.

Läs gärna mer om våra olika verksamheter på vår hemsida.

Verksamheten/verksamhetsidé

Målet med all vår verksamhet är att skapa en trygg och rolig fritid med syfte att öka självkänslan, självförtroendet och vardagsglädjen. Genom möjligheten till nya upplevelser skapar vi ny kunskap och erfarenheter. Vila och återhämtning är också viktigt för att orka.

Vi lyssnar in specialintressen och skapar utmaningar. Utifrån dessa utvecklar vi styrkor och arbetar med svårigheter på ett roligt, lustfyllt och respektfullt sätt. Exempel på aktiviteter är sällskapsspel, skapande verksamhet, sport, besöka utflyktsmål.

Vi finns i Danderyd med närhet till olika kommunikationer och samhällsfunktioner. Helger och kollo åker vi till Norrtälje och vistas i naturmiljö med skärgården som granne.

Dela:

Kontakt

Mind Me Omsorg

08-684 09 700

info@mindmeomsorg.se

http://mindmeomsorg.se

Besöksadress

Berga Backe 4
182 53 Danderyd

Skicka meddelande till Mind Me Omsorg

Malin Wiberg

Verksamhetschef

08-684 09 700
076-633 37 07

malin­.wibe­rg@mindmeomsorg.se

Skicka meddelande till Malin Wiberg