Lyckan

Lyckan är korttids- och fritidsverksamhet. Vi har närhet till skogen, Vallentunasjön, lekplatser, kommunikationer och affär. Till Lyckan kan man ta sig med buss via närliggande hållplats eller med bil. Tillgång till gratis parkeringsplats finns.

Målgrupp

Verksamheten riktar sig till personkrets enligt LSS 1 § 1. Målgruppen är barn och ungdomar med autism.

Inriktning

Verksamheten på Lyckan syftar till att vara utvecklande för barnen och ungdomarna och höja deras livskvalitet, då är det viktigt att ha roligt! Att ha en strukturerad och förutsägbar miljö med ett likartat bemötande ger ökad trygghet och förutsättning för utveckling av den egna förmågan. Vi ger barnen och ungdomarna en chans att utvecklas i sin egen takt och med det stöd de behöver.

Verksamheten/verksamhetsidé

På Lyckan har barnet/ungdomen eget rum och personliga saker finns framlagda när man kommer. Vi ordnar många olika aktiviteter som är utformade efter individens behov, förmåga och önskemål. Vi övar tillsammans på vardagliga sysslor som att laga mat, bädda sängen och sköta den personliga hygienen. Vi brukar också gå ner till sjön, leka, hoppa studsmatta och arbeta vid datorn. Tillgången till egen buss gör att vi har goda möjligheter att genomföra roliga utflykter. Ofta åker vi till stan och går på restaurang, museum, badar eller hittar på något annat intressant.

Dela:

Kontakt

Lyckan

073-541 63 31

http://www.solhagagruppen.se/verksamheter/lyckan-fritids-och-korttids-taby/

Besöksadress

Täbybergsvägen 13-15
187 70 Täby

Skicka meddelande till Lyckan

Felicia Öberg

Enhetschef

072-968 14 96

felic­ia.ob­erg@nytida.se

Skicka meddelande till Felicia Öberg