KomBo Boendeträning AB

Vår lokal finns belägen i vackra Vasastaden nära Odenplan. Vi har en mysig bakgård där vi ofta solar, busar och grillar. Vår hemlika lokal ligger i ett vackert hus från 1889 och närheten ner till citys alla sevärdheter och lockelser utnyttjas allt som oftast. Vår ambition är att varje gäst ska känna trygghet, äta gott och ha kul i glada vänners lag. Även att känna sig trygg i en ev. framtida flytt hemifrån. Vi har fyra sovrum, en stor lekhall, tv-rum och ett stort kök. Vi strävar efter att vara en så hemlik miljö som möjligt.

Målgrupp
Personkrets 1

Inriktning
Vi utövar boendeträningen i vardagssammanhang, d.v.s. matlagning, hjälpa till med tvätten, städa rummen och hjälpa till med handlingen.

På KomBo finns möjlighet till gitarrlektioner och även till att spela in en egen låt i vår musikstudio. Syftet med korttidshemmet är rekreation för den funktionsnedsatta, vilket innefattar aktiviteter på stan, konserter, umgänge med vänner och samtidigt avlastning av anhöriga.

Vi gör även resor, bla kryssning och resor till tillexempel Göteborg. Vi har ett samarbete med AIK, herrlaget i fotboll och även AIK hockey. Vi går på träningar, matcher och spelarna kommer på middagar där vi bjuder på mat och det blir musiktävlingar, tipspromenad mm. Vill Du se ett annat lags träningar el matcher försöker vi självklart ordna det också.

Verksamheten/verksamhetsidé
Kombo boendeträning erbjuder barn, ungdomar och unga vuxna som har rätt till korttidsvistelse enligt LSS, ett tryggt tillfälligt boende. Vår målsättning är att erbjuda stöd på rätt nivå utifrån individens behov och önskan. Korttidsvistelsen ska ge förälder/vårdnadshavare avlastning och avkoppling, samtidigt som den ger barnet/ungdomen meningsfulla aktiviteter, miljöombyte, rekreation och möjlighet att få nya upplevelser.

Hos oss ges möjlighet att identifiera sig med andra barn med liknande funktionsnedsättning, samt en möjlighet att skapa nya kontakter och träffa kompisar. Vi har arbetat med barn och ungdomar i många år och har stor kunskap om många olika funktionsnedsättningar. Vi får utbildning och handledning kontinuerligt. Vi samarbetar med Habiliteringen, skola, fritids och assistenter för att vistelsen hos oss ska bli så bra som möjligt.

Dela:

Kontakt

KomBo Boendeträning AB

http://www.komboboendetraning.se/

Besöksadress

Hagagatan 9
113 48 Stockholm

Skicka meddelande till KomBo Boendeträning AB