Fritidsanläggningar i Solna stad som bedriver korttidstillsyn enl LSS

Samtliga fritidsklubbar har öppet 13.00-18.00 under skoldagar och 8.00-18.00 under lov- och studie- dagar.

Barn som är i behov av särskilt stöd inkluderas i den ordinarie fritidsklubbsverksamheten, i dagsläget är det cirka 450 barn som är inskrivna varav 30 barn som är i behov av särskilt stöd som är mellan 10 och 12 år.

Samtliga fritidsklubbar har även korttidstillsyn för barn 12- 14 år, när barnen börjar i åk 9 och/eller fyller 15 år erbjuds ungdomarna att flytta till Solna Ungdomscafé om plats finns tillgänglig.

I dagsläget är det 20 ungdomar som har sin korttidstillsyn på stadens fritidsanläggningar.

Anna-Lena Nörager är ansvarig för placering av barn i behov av särskilt stöd på fritidsanläggningar och utförandet av korttidstillsyn enligt LSS.

Kontakt: anna-lena.norager@solna.se

Byparken

Göran Persson väg 8 i Huvudsta.

En parklek som är öppen alla vardagar med fritidsklubb för cirka 80 barn och tonårsverksamhet kvällstid. Parkleken vid parkstugan erbjuder en mängd aktiviteter, som basket, minitennis, utlåning av trampbilar, sportprylar och andra leksaker. I en liten musikbod man spela olika instrument, och i en annan bod har vi filmvisning ibland. Barn och unga har också möjlighet att göra egna filmer med personalens hjälp, från filmning till digital redigering och DVD-bränning.

Kontakt: byparken@solna.se Föreståndare: AYlva Norlin-Nöteberg

Hannebergsparken

Parken är en idyllisk liten park mellan Hannebergsgatan och Klippgatan, ett stenkast från Solna centrum. Det finns gungor och en inhägnad lekplats för er som är lite mindre, och en större rutschkana som samtidigt är en rolig klätteranläggning . Verksamheten omfattas av traditionell parklek, fritidsklubbsverksamhet för cirka 50 barn, småbarnslek och en öppen verksamhet. En fin utegrill finns att användas av besökare vid den lilla inhägnade bollplanen, parken har även ett enklare café i parkstugan, som är öppet när fritidsklubben är bemannad.På gården håller också kaninklubben till, där barnen kan ha sina kaniner. På eftermiddagarna kan man se dom skutta omkring utanför kaninboden om man har tur.

Onsdag- och torsdag- kvällar bedrivs särskild riktad verksamhet för barn och unga som är i behov av särskilt stöd.

Kontakt: hannebergsparken@solna.se Föreståndare: Lütfyie Esen

Skytteholmsparken

Skytteholmsfältet är "parken mitt i stan", strax intill Solna centrum, omgärdad av fotbollscentret Skytteholms IP, den stora lekplatsen, Skytteholmsskolan och Solnahallen. Mitt i Solnas stadspark bedriver Solna stad öppen parkverksamhet, fritidsklubb för ca 100 barn, kvartersgård och även ett litet café. Det pedagogiska arbetet har som syfte och mål att främja barnens utveckling och lärande. Vi vill bidra med lust och glädje till barn och unga. Det erbjuds mellanmål för de inskrivna barnen och här kan man spela pingis, biljard, se på film, hobbyverksamhet, tipsrundor, läxläsning och mycket mer.

Kontakt: skytteholmsparken@solna.se Föreståndare: Monica Norlander

Hagalundsparken

Hagalundsparken ligger på Blomgatan 5 i en vacker, grönskande miljö. Hagalundsparken fungerar både som öppen park, fritidsklubb för ca 50 barn och fritidsgård med cyklar, sportprylar, en fotbollspitch och en mängd leksaker för utomhusbruk. I huset finns små mysiga rum där du kan titta på film, spela playstation, sällskapsspel och läsa. Vi har ett aktivitetsrum för pingis, biljard, dans och thaiboxning, och ett litet musikrum för dig som vill sjunga och spela musik. Här finns också ett rum för skapande verksamhet där vi jobbar med material som textil, trä, gips och lera. Parkens personal driver även en verksamhet i Villa Odin i form av en läderverkstad. Vi samverkar i stor utsträckning med föreningar och frivillig organisationer i området rörande olika små och stora projekt och har även en internationell inriktning. Inflytande är en viktig del i vår verksamhet där barn och ungdomar hela tiden ska vara delaktiga.

Kontakt: hagalundsparken@solna.se Föreståndare: Susanne Magnusson

Torpets fritidsanläggning / Ulriksdals fritidsanläggning:

Torpet är kvartersgården och fritidsgården som ligger på Bagartorpsskolans skolgård, där finns även en liten grupp för barn som är i behov av särskilt stöd.

Kontakt: torpet@solna.se Föreståndare: Mehrdad Tayeban

Frösunda fritidsklubb

Verksamhet för ca 120  inskrivna barn i årskurs 4-6, som har ett fritidsabonnemang. Vi ligger i Södra Ritorp mellan Solna station och Ulriksdal station, bakom Ulriksdals Idrottsplats. Vi har ljusa öppna lokaler och en inbjudande utemiljö med bland annat en fin bollplan med konstgräs, mål och basketkorgar.

Kontakt: frosunda@solna.se Föreståndare: Mehrdad Tayeban

Solna Ungdomscafé

Solna Ungdomscafé är en mötesplats för ungdomar mellan 15 och 25 år. Här kan ungdomarna träffa kompisar, träna på gym en eller flera dagar i veckan, vara i musikstudion och prova på att vara DJ eller göra musik, dansa i dansstudion, surfa på en dator eller en ipad, spela biljard, se på film, spela TV-spel, göra film själv eller tillsammans med kompisar, äta mellanmål, arrangera ett eget disco tillsammans med kompisar och personal.

Här finns plats för ca 15 ungdomar som får stöd att utveckla sig själva utifrån sina behov och klara saker på egen hand. När ungdomarna sedan slutar skolan och börjar arbeta ska det vara enkelt att komma till Solna Ungdomscafé på fritiden.

Kontakt: solnaungdomscafe@solna.se Föreståndare: Elsa Kvist

Dela: