Enigmagården

Enigmagården är en fritidsgård där alla får möjlighet att utvecklas i sin egen takt. Enigmagården startade år 2000 och ligger centralt i Täby med närhet till Täby Centrum, Tibble Sportcenter och kommunikationer.

Målgrupp

Verksamheten riktar sig till personkrets 1 § 1 LSS. Målgruppen är ungdomar över 14 år med Aspergers syndrom/högfungerande autism, utan medföljande personlig assistent.

Inriktning på verksamheten

Miljön på Enigmagården är trygg, harmonisk och anpassad efter de ungdomar som kommer till verksamheten. En strukturerad och förutsägbar miljö med ett likartat bemötande ger ökad trygghet och förutsättning för utveckling av den egna f��rmågan. Till fritidsgården kommer ungdomarna efter skolan. De får hjälp att planera och sin eftermiddag och träna olika fritidsaktiviteter.

Om verksamheten/verksamhetsidé

Spela innebandy, få massage, laga mellanmål, se på film, göra läxor eller arbeta vid datorn är bara några exempel på vad man kan göra på Enigmagården. På Enigmagården får ungdomarna också möjlighet att träna sina sociala färdigheter och träffa kompisar. Med vår egen buss gör vi ibland utflykter in till stan och fikar på något café eller bara ser oss omkring. Precis som på andra fritidsgårdar finns det också möjlighet att bara vara tonåring; sitta och lyssna på musik, fika eller prata med jämnåriga och vuxna. Vi har öppet från skolans slut fram till kl. 19.00.

Dela:

Kontakt

Enigmagården

08-758 33 05

www.nytida.se

Besöksadress

Pentavägen 5B
183 30 Täby

Skicka meddelande till Enigmagården

Monica Rylander

Verksamhetschef

070-255 65 52

monic­a.ryl­ander­@nytida.se

Skicka meddelande till Monica Rylander