Häggviks ungdomsboende

Häggviks Ungdomsboende är ett "Särskilt boende för barn och ungdom" 9:8 § LSS som bedrivs av Utvecklingspedagogik Sverige AB.

Målgrupp

Personer med lindrig/måttlig utvecklingsstörning och/eller autismliknande tillstånd i åldern 16-23 år, studerande vid gymnasiesärskola eller liknande verksamhet.

Inriktning på verksamheten

Det som kännetecknar Häggviks Ungdomsboende är vårt 3-stegsboende. Denna modell betyder att träningen delas i tre olika steg. Steg 1: Du bor i eget rum i korridor och lär dig städa ditt rum och toalett, tvätta dina kläder, att gå upp själv med väckarklockan, klara morgonrutiner, hygien och enklare göromål i köket. Steg 2: Du bor i träningslägenheten och lär dig städa kök, skriva inköpslista, handla, laga egen mat, hantera pengar samt åka kommunalt. Steg 3: Du bor på Sjöberg i egen lägenhet och utvecklar färdigheter för ett självständigt liv. Du kommer tillsammans med personal överens om när det är dags att påbörja steg två och tre.

Om verksamheten/verksamhetsidé

På Häggviks Ungdomsboende arbetar vi med att stärka självkänsla och utveckla färdigheter för att klara ett så självständigt liv och boende som möjligt. Vi förespråkar en sund livsstil med hälsosam kost och motion.

Tillsammans med personalen sätter du upp mål för vad du vill träna på. Förutom praktisk träning som att städa eller laga mat, så förekommer social träning som att umgås med kompisar. Vi gör mycket roligt tillsammans, utflykter, bio, teater etc. Boendet är öppet alla dagar hela året.

Om bostaden
Häggviks Ungdomsboende ligger på två geografiska platser i Sollentuna kommun. Ett boende i anslutning till Häggviks gymnasium som består av nio rum i korridor samt en träningslägenhet med två rum. Det finns också sex lägenheter i Sjöberg (en trea och fem ettor). I trean har personalen kontor/juorrum samt en ungdomsplats.

Dela:

Kontakt

Häggviks ungdomsboende

08-51707127

haggv­iksun­gomsb­oende­@up.se

www.haggviksungdomsboende.se

Besöksadress

Häggviksvägen 4
191 24 Sollentuna

Skicka meddelande till Häggviks ungdomsboende

Elli Yousefipak

Verksamhetschef

070-236 19 22

elli.­youse­fipak­@up.se

Skicka meddelande till Elli Yousefipak