Smedjan i Danderyd

Enheten Smedjan är en daglig verksamhet och ligger i Danderyd. Vi har gångavstånd till fina strövområden och Roslagsleden. Det är enkelt att ta sig hit med en kort promenad från Mörbycentrum eller med buss från Danderyds sjukhus. Tillgång till gratis parkering finns.

Målgrupp

Verksamheten riktar sig till personkrets enligt LSS 1 § 1. Målgruppen är personer med Aspergers syndrom.

Inriktning

Smedjan ska likna en vanlig arbetsplats, med möjlighet att arbetsträna i anpassad miljö. Arbetsträningen sker i våra lokaler eller hos externa samarbetspartners. Arbetsuppgifterna anpassas utifrån förmåga och önskemål. Syftet med verksamheten är att skapa en meningsfull vardag och att öka din möjlighet att nå arbetsrelaterade mål.

Verksamheten/verksamhetsidé

Tillsammans med dig identifierar och kartlägger dina styrkor och träningsområden. Därefter utformar vi arbetet efter din förmåga, dina intressen och önskemål. Den huvudsakliga interna verksamheten består av produktion i textil och trä, data/media, musikproduktion, ateljé och legoarbeten. För de arbetstagare som vill och är redo erbjuds praktikplatser såväl internt som externt. Praktiken samordnas via verksamhetsområdet EPA – Enigma Praktik och Arbete. Hos oss finns alltid möjlighet att kombinera praktik via EPA med intern verksamhet på Smedjan.

Dela: