Remake i Farsta och Sollentuna

Remake erbjuder arbetsträning inom textilproduktion, försäljning och (i Sollentuna) caféverksamhet. Remake är Stockholms Stadsmissions eget mode- och designmärke och produkterna tillverkas av second handmaterial med målet att nå ökad kvalitet och livslängd. Remakes dagliga verksamheten är integrerad med annan verksamhet som riktar sig till människor som arbetstränar.

Målgrupp

Remake designar, producerar och säljer hållbart mode och erbjuder utbildning, arbetsträning samt arbetsinriktad och integrerad daglig verksamhet. Remake Sollentuna driver också ett fik. Vi vänder oss till dig i personkrets 1.

Inriktning

Remakes dagliga verksamhet består av textilproduktion med fokus på sömnad. Produktionen styrs av en kollektion som tas fram säsongsvis av våra egna designers. Vi erbjuder även arbetsuppgifter inom t.ex. butik, fik, gåvohantering och sortering. Deltagare har även möjlighet att gå vidare till arbetspraktik i andra verksamheter inom Stockholms Stadsmission.

Verksamheten/verksamhetsidé

Stockholms Stadsmissions sociala företag inkluderar verksamheterna Second hand, Produktion och insamling, Matmissionen, Blixtjobb, Mat och Möten och Remake.

Vi använder en modell för arbetsintegration med en handledare, yrkescoach och verksamhetsledare. På ett första studiebesök träffar deltagaren en handledare och sätter upp mål för personlig och yrkesutveckling i en genomförandeplan som följs upp regelbundet. Yrkescoachen ansvarar för att lära ut yrkeskompetens inom mode, design och försäljning. Verksamhetsledaren ansvarar för arbetsmiljö och coachar deltagaren i arbetsrollen.

  • Remake Farsta ligger i Farsta strand, Stockholm.
  • Remake Sollentuna ligger bredvid Sollentuna galleria, Sollentuna.
Dela:

Kontakt