Dagliga verksamheter utanför Solna

AB SOLOM

Inom AB SOLOM finns ett flertal dagliga verksamheter med inriktning mot arbete, aktivitet och upplevelse. Vår målsättning är alltid att du ska få möjlighet att lyckas och förutsättningar att växa, oavsett vilken av våra verksamheter du tillhör.

Activera Hundcenter i Täby

Frösunda Activera hundcenter erbjuder tre grundläggande tjänster: hunddagis, och hundkurser samt praktik och arbetsträning för personer med nedsatt arbetsförmåga. Verksamheten är belägen i Gribbylund, Täby.

arbetsliv.nu

arbetsliv.nu ligger i Abrahamsberg, på Drottningholmsvägen 320, nära tunnelbana och med härlig natur och promenadstig runt Lillsjön. Verksamheten drivs av Helalivet omsorg.

Backlöken i Hässelby

Lokalerna på Nytidas dagliga verksamhet Backlöken är ljusa och generöst tilltagna. I omgivningen finns promenadvägar i skogsmiljö samt närhet till affärer och stadsmiljö.

Bruket i Täby

Enheten Bruket är en daglig verksamhet inom ett etablerat arbetsplatsområde med lättindustri, kontor och affärscentrum. Bruket har även gångavstånd till skog och strövområden. Till Bruket tar du dig med buss via närliggande hållplats eller med bil. Tillgång till gratis parkeringsplats finns.

Cameleonten i Sollentuna

Cameleonten är en arbetsinriktad daglig verksamhet med friskvårdsprofil som vänder sig till Dig som är vuxen och har en funktionsnedsättning såsom utvecklingsstörning, autism eller Aspergers syndrom. Vi finns i fina lokaler i Edsberg i Sollentuna och det finns goda bussförbindelser hit. Cameleonten är en del av Utvecklingspedagogik Sverige AB.

Conexi i Barkaby

Conexi bedriver en arbetslivsförberedande verksamhet för personer inom autismspektrat. Vårt mål är att tillsammans bygga en hållbar plattform i mötet med arbetslivet.

I det dagliga arbetet utgår vi från IKEA Barkarby.

Främja Södermalm

Vill du skaffa dig en gedigen arbetslivserfarenhet och ha väldigt roligt på vägen då kan vi på Främja vara platsen för dig!

Frösunda Arbetslag i Täby

Frösunda Arbetslag vänder sig till dig som vill arbetsträna på externa arbetsplatser enskilt eller i grupp. Bas för verksamheten är en lokal i Gribbylund/Täby där det finns ett snickeri där vi bla renoverar möbler och en syateljé. Vi samarbetar med olika arbetsplatser bla golfbana, café, stall och utökar efter önskemål.

Frösunda Slussen & Ateljé nära Södra station

Frösunda Slussen & Ateljé är en arbetsinriktad daglig verksamhet som vänder sig till personer med Asperger syndrom eller andra neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Våra lokaler och vår ateljé finns på Södermalm, nära kommunikationer - två minuter från Södra Station och Medborgarplatsen (T) - fem minuter från Mariatorgets tunnelbanestation.

Frösunda verkstan i Täby

Vi vänder oss till deltagare som vill ha en daglig verksamhet där det skapas förutsättningar för ökad självständighet och en meningsfull arbetsdag. Verksamheten riktar sig till vuxna personer som har rätt till daglig verksamhet enligt LSS §9.10. Vuxna personer med utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd (personkrets 1).

Funkis

Funkis ligger vid Torlidsplan, Lindhagensgatan 73, nära butiker och natursköna Rålambshovsparken. Funkis har en egen butik med samma namn. Verksamheten drivs av Helalivet omsorg.

Funkisgruppen - inriktning arbetsmarknad

Funkisgruppen daglig verksamhet med inriktning mot arbetsmarknaden. Verksamheten är belägen på Girovägen 13,2 tr. i Veddesta, Järfälla.

Hyttan

Enheten Hyttan är en daglig verksamhet beläget i ett kontorsområde med närhet till affär och strövområden. Till Hyttan tar du dig med buss via närliggande hållplats eller med bil.Tillgång till gratis parkeringsplats

i ateljén - daglig verksamhet med konstnärlig inriktning

Här får du möjlighet till personlig utveckling genom kreativt skapande i en lugn miljö. Tydlighet och trygghet är viktiga delar i vårt förhållningssätt för att skapa en god stämning i ateljén. Du får även möjlighet att utveckla ditt eget konstnärskap genom koncentrerat arbete, enskilt eller i grupp, under professionell ledning.

Individkraft

Individkraft är en entreprenöriell verksamhet som startade 2013. Vi ligger på Södermalm med god tillgänglighet till kommunikationer och trivsam natur. Vår bakgrund och erfarenhet inom psykiatri, kulturarbete och socialt arbete utgör grunden för Individkrafts verksamhet.

Interse Daglig verksamhet i Liljeholmen

Interse Söder är en daglig verksamhet med huvudinriktning mot IT och media, men vi kan även anpassa oss utifrån individuella intressen. Många i vår målgrupp har ett stort intresse för datorspel och är vana vid att hantera datorer.

Konst & Paletten i Täby

Frösunda Konst/Paletten vänder sig till personer som vill ha en varierande verksamhet med ett stort utbud av olika aktiviteter. Även personer som behöver ett lite lugnare tempo får möjlighet till stimulans och utveckling. Lokalen är belägen i Arninge företagsby i Täby och bedrivs i en radhusmodul på ca 220 kvm i två plan samt en separat ateljé i markplan.

Lära med Djur

Lära med Djur är lantligt belägen utanför Brottby i Stockholm, Vallentuna kommun. Gården ligger med direkt närhet till vacker natur. Hos oss ges alla möjlighet att göra vad de är bra på, utan stress - och med stöd och uppmuntran av kompetent personal. Hon oss finns hästar, hundar och andra djur.

MindMe daglig verksamhet Strumpfabriken

Med stort engagemang skapar vi en arbetsplats som stimulerar arbetsglädje, livsglädje, utveckling och hälsa. Olika med ändå lika, alla behöver vi strumpor. Här finns ett stort utbud av arbetsuppgifter och möjligheter till anpassning. Hos oss finner du en strukturerad vardag för att må bra varje dag. Du är varmt välkommen till Team Strumpfabriken!

MindMe daglig verksamhet Studion

Med stort engagemang skapar vi en arbetsplats som stimulerar livsglädje, utveckling och hälsa. Studion finns för dig som söker en lugn och trygg vardag. Här sker aktiviteter utifrån årstiden. Alla delar bygger på att skapa goda vanor och vardagsglädje. Här sker aktivitet och vila i bra balans. Du är varmt välkommen!

MindMe daglig verksamhet Trädgårdstider

Är för dig som tycker om att vistas utomhus och i naturen. Vi erbjuder arbetsträning integrerat på olika arbetsplatser och har ett eget varierat utbud av arbetsuppgifter kopplat till odling och trädgård. Mindme ger dig stöd att hitta din plats i arbetslivet. Vill du skaffa dig arbetserfarenhet, ha en strukturerad vardag och må bra på vägen är du varmt välkommen!

Nytida Tasava Daglig verksamhet

Nytida Tasava Daglig verksamhet har en lokal på Sagneliusvägen 40 på Kungsholmen i Stockholm. Hit kommer du enkelt med flera busslinjer eller en kortare promenad från Kristinebergs tunnelbanestation. Här tränar vi färdigheter som behövs ute i arbetslivet. Våra praktiksamordnare arbetar för att hitta praktikplatser utformade efter dina intressen runt om i stockholmsregionen.

Polygon

Verksamheten på Polygon strävar efter att vara så lik en riktig arbetsplats som möjligt. De uppdrag deltagarna arbetar med söker man aktivt från olika företag i närområdet genom att personligen eller via flygblad marknadsföra sina tjänster. Några av de olika arbetsuppgifterna är paketering, kuvertering och monteringsarbeten. Lokalen är belägen i Arninge företagsby i Täby och bedrivs i en radhusmodul på ca 220 kvm i två plan.

Remake i Farsta och Sollentuna

Remake erbjuder arbetsträning inom textilproduktion, försäljning och (i Sollentuna) caféverksamhet. Remake är Stockholms Stadsmissions eget mode- och designmärke och produkterna tillverkas av second handmaterial med målet att nå ökad kvalitet och livslängd. Remakes dagliga verksamheten är integrerad med annan verksamhet som riktar sig till människor som arbetstränar.

Rum för DIG

Helalivet omsorg erbjuder stöd och service till personer i yrkesverksam ålder som har beviljats insatsen daglig verksamhet enligt LSS § 9, personkrets 1. Verksamheten vänder sig även till döva personer och personer med hörselnedsättning då kompetens och mångårig erfarenhet av att driva daglig verksamhet i teckenspråkligmiljö finns.

Sequitur i Vällingby

Vi riktar oss till dig som har Neuropsykiatriska funktionshinder, bland annat Högfungerande/Asperger.

Vi arbetar i projektform. Projekten kan vara individuella och/ eller i grupp detta skapar struktur och mening. Projekten rör sig inom grafisk formgivning, spelutveckling, programmering, film och att skriva. Vi har professionell kompetens inom alla dessa områden. Vi har dessutom det sociala företaget WiDo4U. Vägledning och hållbar praktik är andra områden vi kan

Smedjan i Danderyd

Enheten Smedjan är en daglig verksamhet och ligger i Danderyd. Vi har gångavstånd till fina strövområden och Roslagsleden. Det är enkelt att ta sig hit med en kort promenad från Mörbycentrum eller med buss från Danderyds sjukhus. Tillgång till gratis parkering finns.

Strandlidens dagliga verksamhet i Hässelbystrand

Törngårdens autismcenters dagliga verksamhet Strandliden ligger vid Hässelby strand, 5 minuter från tunnelbanan. I omgivningen finns fina promenadvägar längs mälaren samt närhet till affärer och stadsmiljö.

Unika Dagliga verksamhet Fridhemsplan

På Unika DV Fridhemsplan har vi inriktning Fashion house och gör läckra modevisningar inför publik. Vi designar och syr mode och även kläder som är praktiska och genomtänkta. Vi dansar även professionellt inför våra modevisningar. Styling och smink använder vi oss för att göra våra shower så proffsiga som möjligt.

Unika Dagliga verksamhet Rålis

På Unika DV Rålis arbetar vi som showfixare men står också själva på scenen.

Unika Dagliga verksamhet Stadshagen

På Unika Dagliga verksamhet Stadshagen jobbar vi med musikalproduktion.

Unika Dagliga verksamhet Vasastan

På Unika DV Vasastan arbetar vi med en egen TV-show där vi intervjuar artister, politiker och andra intressanta kändisar i vår TV studio. Vi har också dans, film, redigering och en egen musikstudio. Naturligtvis jobbar vi också med skönhetssalongen, bakom kulisserna arbete och vi har även Life Coaching. Lill Lindfors, Mark Levengood, Dolly Style, David Hellenius, Robert Aschberg och Gladiatorn Ymer m.fl. har redan gästat vårt TV-program.

Unika Dagliga verksamhet Östermalm

På Unika DV Östermalm jobbar vi med musikalproduktion. Vi skapar våra musikaler själva helt från grunden. Det börjar med en historia som kommer till liv genom våra skådespelare. Sedan skapar vi låtar och danskoreografier. Vi gör även kostymer och scenografi. Till sist kommer mötet med publiken där allt smälter samman till en helhet!

Vallbostrand Industri och Hantverk

Engagemang och stort kunnande ger en arbetsplats med rika miljöer. Vallbostrand Industri och Hantverk är en del av Nytida som bedriver bland annat daglig verksamhet. Totalt erbjuder vi 65 platser, varav vi har dispens för tre personer med förvärvad hjärnskada.

Dela: