Vingen – Återbruksaffär, Film, Musik och Drama

Vingen ligger som en arbetsplats bland andra arbetsplatser invid Solna C med närhet till tunnelbana, bra bussförbindelser, parker och fina promenadområden och drivs av Waxö Omsorgs AB.

Målgrupp

Vingen är en daglig verksamhet för personer inom LSS personkrets 1, som önskar arbeta heltid 5 dagar i veckan. Ett fåtal halvtidsplatser, förmiddag eller eftermiddag, kan erbjudas. Lokalerna är inte handikappanpassade men anpassade efter omsorgstagarnas behov med möjlighet till gemenskap men även avskildhet.

Inriktning

På Vingen är inriktningen en arbetsliknande självständig verksamhet i Vingens återbruksaffär, i studion samt filmproduktion. Verksamheterna ger daglig kontakt med samhället.

Verksamheten/verksamhetsidé

På Vingen erbjuds följande arbetsuppgifter: i affären arbetar man med transport, uppackning, prismärkning, kassaarbete, kundmöten och alla andra affärsuppgifter.

Man kan jobba med film på olika sätt, filma, fota, agera och göra animerad film.

I Studion finns det möjlighet till att arbeta med musik och dramaövningar. Tre gånger per termin anordnar Vingen kvällsaktiviteter i studion med uppträdanden och karaoke. Besökare från andra enheter bjuds in.

Omsorgstagarna erbjuds att prova på olika friskvårdsaktiviteter.

För delaktighet och ansvar för sin egen arbetsplats, deltar omsorgstagarna efter förmåga i Waxö Omsorgs miljöarbete och andra ansvarsområden.

Dela:

Kontakt

Vingen

08-735 55 99, 08-735 66 55

vinge­n@waxo.se

http://www.waxo.se

Besöksadress

Solnavägen 53 A
169 58 Solna

Skicka meddelande till Vingen - återbruksaffären, Draken, Studion

Frida Ahlmark

Verksamhetschef

070-767 99 33

frida­.ahlm­ark@waxo.se

Skicka meddelande till Frida Ahlmark

Vinnare av Kvalitetspriset 2012

Vingen vann Kvalitetspriset 2012.

Läs mer om Kvalitetsdagen och priset