Vingen - Återbruksaffären, Draken, Studion

Vingen ligger som en arbetsplats bland andra arbetsplatser invid Solna C med närhet till tunnelbana, bra bussförbindelser, parker och fina promenadområden och drivs av Waxö Omsorgs AB.

Målgrupp

Vingen är en daglig verksamhet för personer inom LSS personkrets 1, som önskar arbeta heltid 5 dagar i veckan. Ett fåtal halvtidsplatser, förmiddag eller eftermiddag, kan erbjudas. Lokalerna är inte handikappanpassade men anpassade efter omsorgstagarnas behov med möjlighet till gemenskap men även avskildhet.

Inriktning

På Vingen är inriktningen en arbetsliknande självständig verksamhet i Vingens återbruksaffär, Fina butiken, Draken, Studion samt produktion. Verksamheterna ger daglig kontakt med samhället.

Verksamheten/verksamhetsidé

På Vingen erbjuds följande arbetsuppgifter. I återbruksaffärerna i form av, transport, uppackning, prismärkning, kassaarbete och kundmöten.

I Studion finns det möjlighet till att arbeta med teater och dramaövningar. En gång i månaden, på kvällstid, i teaterlokalen sker aktiviteter efter ett tema. En början till mer utåtriktad teaterverksamhet. Besökare från annan daglig verksamhet bjuds in.

På Draken sker tidningsproduktion med utgivning av tidningen Draken. Fotografering, göra intervjuer samt skylt/reklam och kopieringsuppdrag är andra arbetsuppgifter på Draken.

Omsorgstagarna erbjuds att prova på olika friskvårdsaktiviteter.

För att känna delaktighet i och ansvar för sin egen arbetsplats, deltar omsorgstagarna efter förmåga i Waxö Omsorgs miljöarbete som bland annat innebär lokalvård, återvinning och handla kravmärkt.

Dela:

Kontakt

Vingen

08-735 55 99

vinge­n@waxo.se

http://www.waxo.se

Besöksadress

Solnavägen 53 A
169 58 Solna

Skicka meddelande till Vingen - återbruksaffären, Draken, Studion

Jannice Gancarz

Verksamhetschef och föreståndare

0707-65 47 08

janni­ce.ga­ncarz­@waxo.se

Skicka meddelande till Jannice Gancarz

Vinnare av Kvalitetspriset 2012

Vingen vann Kvalitetspriset 2012.

Läs mer om Kvalitetsdagen och priset