Funkisgruppen - inriktning arbetsmarknad

Funkisgruppen daglig verksamhet med inriktning mot arbetsmarknaden. Funkisgruppen har två verksamheter. Den ena är belägen på Korta gatan 7, 5 tr. i Solna strand. Den andra verksamheten är belägen på Girovägen 13 i Järfälla.

Målgrupp

Personkrets 1, Personer med utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd.

Inriktning

Verksamheten bygger på att motivera sina deltagare att, genom sina egna idéer och viljor, utforma en praktikönskan tillsammans med arbetsledaren, (praktiksamordnaren). Praktiken är oavlönad och leder inte automatiskt till en anställning, men den ger möjlighet för deltagaren att få prova på något som han/hon är intresserad av och motiverad till.

Om du inte känner dig redo för en praktikplats på en gång erbjuder vi dig riktiga arbetsuppgifter i en anpassad arbetsmiljö hos oss. Vi har även aktiviteter av social karaktär.

Hos oss är det du som deltagare som bestämmer. Vi i personalen finns här för att stödja och motivera dig, för att du ska nå dina mål och leva ett så självständigt liv som möjligt. Hos oss är du alltid i fokus och har stort inflytande.
Möjlighet till gemensam lunch i verksamhetens kök/matrum, alternativt ute på lunchrestaurang, tillsammans med handledare.

Verksamheten/verksamhetsidé

Målsättningen är att ge en daglig verksamhet som, utifrån deltagarens egna förmågor och önskemål, lyfter självkänslan och ökar självförtroendet. Detta ger individen större möjligheter att få någon form av anställning på den öppna arbetsmarknaden.

Kommunikationer till Solna strand:

Buss 512 från Solna centrum stannar precis utanför lokalen på Korta gatan. Tunnelbanan Solna strand ligger också 1 minut från verksamheten. I området finns en mängd företag och lunchrestauranger samt närhet till Solna Strands promenadvägar.

Kommunikationer till Girovägen i Järfälla:

Flera bussar har hållplats i närheten. Busshållsplatsen heter Kontovägen. Det är också promenadavstånd till pendeltågsstationen Barkarby. I våra lokaler som är ljusa och trevliga finns det möjlighet till gemensam lunch i kök/matrum, alternativt ute på lunchrestaurang.
I området finns en mängd företag och lunchrestauranger.

Dela: