Ångest

Ångest är starka känslor av oro och rädsla som de flesta känner någon gång. För många är ångesten knuten till något obehagligt som har hänt tidigare eller till något man tror skulle kunna hända framöver och som väcker oro. Men man kan också få ångest utan att man riktigt förstår varför man mår så dåligt.

Läs mer om ångest på 1177.

Hit kan du vända dig:

Ta i första hand kontakt med skolsköterska eller skolläkare inom Elevhälsan på din skola. Du som ungdom kan även själv vända dig till ungdomsmottagningen för att få hjälp.

Vid allvarliga tillstånd har BUP i Solna ansvar för den psykiatriska barn och ungdomsvården. I akuta lägen tar man vardagar mellan 8 och 16 kontakt med mottagningen i Solna. Kvällar och helger vänder man sig till BUP:s akutenhet på Sachsgatan 10, vid Södersjukhuset.

ungdomsmottagningen på nätet, UMO, finns mer information om ångest.

Barnens rätt i samhället, BRIS. Telefon 116 111. Där svarar vuxna människor som är vana att hjälpa barn och ungdomar som har det jobbigt. De som arbetar på Bris har tystnadsplikt så du behöver inte berätta vem du är. Bris betalar samtalet och det syns inte på telefonräkningen att du har ringt dit.

Dela: