Barn, ungdom och familj

I Solna Stad har vi två enheter som arbetar med barn och ungdomar. Vi har en gemensam mottagningsgrupp för enheterna och dit kan du som förälder, anhörig, granne eller utomstående vända dig till om du är orolig för ett barn eller en ungdom i din familj eller närhet.

Telefonnummer till Barn- och Ungdomsenhetens mottagningsgrupp hittar du i högerkolumnen. Telefonen är bemannad mellan klockan 8.30 och 16 måndag - fredag. Mellan klockan 12 och 13 är det lunchstängt. Under perioden 15:e maj till 15:e september har vi sommartid, vilket innebär att telefonen endast är bemannad till klockan 14 på fredagar.

Inom socialtjänsten finns en barnenhet för barn som är mellan 0 och 12 år och en ungdomsenhet för ungdomar mellan 13 och 20 år. De första du vänder dig till är Barn- och Ungdomsenhetens mottagningsgrupp Läs mer om ansökan, anmälan och rådgivning.

Vi kan hjälpa till att stärka och stödja familjen och det sociala nätverket och erbjuda skydd, hjälp och stöd så långt det är möjligt i hemmet, utifrån barnets eller ungdomens behov. Om du ansöker om hjälp och stöd inleder socialtjänsten en utredning som inom fyra månader skall vara skriftlig sammanställd. Om det finns särskilda skäl kan utredningstiden förlängas. Läs mer om hur en utredning går till

Om du har ett akut ärende som inte kan vänta tills den ordinarie socialtjänsten öppnar kan du vända dig till Socialjouren Nordväst för råd och stöd.

Dela:

Lämna synpunkter på sidan

Fyll i detta formulär för att ge synpunkter på sidans innehåll.

Skicka en kopia

Kontakt

Barn- och Ungdomsenhetens mottagningsgrupp, Socialförvaltningen

08-734 26 10

Skicka meddelande till Barn- och Ungdomsenhetens mottagningsgrupp

Receptioner, Socialförvaltningen

08-734 20 00 (vx)

Besöksadress

Klicka på Mer kontaktinformation för adresser och öppettider

Postadress

Socialförvaltningen, Solna stad
171 86 Solna

Mer kontaktinformation om Reception

Socialförvaltningen, Solna stad

08-734 20 00 (växel)

Postadress

171 86 Solna

Mer kontaktinformation om Socialförvaltningen

Synpunkter, klagomål och överklagan till Socialförvaltningen