Aleris Rosstorp Äldreboende

Aleris Rosstorp Äldreboende är ett nyrenoverat och tillbyggt vård- och omsorgsboende med Team Vårdpilen som huvudman. Verksamheten vilar på en kristen värdegrund. På Rosstorp är dock alla välkomna, här har vi verkligen roligt!

Verksamhetens kristna värdegrund ger våra kunder, deras anhöriga samt våra beställare trygghet, inflytande och värdighet. Rosstorps är inrymt i en herrgårdsliknande byggnad, naturskönt belägen med utsikt över sjön Flaten i Rönninge, Salems kommun. Lägenheterna har egen toalett, dusch samt pentry.

PROFIL
Med en kristen profil menar vi omsorg om hela människan, det vill säga även det andliga behovet. Vi har en diakon anställd som har i uppgift att ta hand om det andliga behovet och att organisera morgonandakter, gudstjänster, aktiviteter, besöka och hjälpa boende med deras individuella andliga behov etc. Kristen sång och musik spelas ofta på avdelningarna. Personalen är väl rustade i kristen etik och att möta individuella behov, närliggande förortskyrkor och olika föreningar deltar aktivt i verksamheten. Målsättningen med detta är att våra kunder skall uppleva att livet på Rosstorp präglas av ett rikt innehåll samt god livskvalitet. Naturen och miljön både inomhus och utomhus är av högsta klass, här är daglig utevistelse en självklarhet. Vi har eget kök och egen kock samt en egen minibuss som vi gör utflykter med. Vårt mål är att vara ett av Sveriges absolut bästa boende, välkommen du med.

LÄGENHETERNA
Lägenheterna har rum med fransk balkong, badrum utrustade med egen toalett och dusch, en hall samt pentry och är ca 30 kvm. De nya badrummen har en funktionell design som uppfyller användarens behov. Tvättställ med integrerat handtag ökar säkerheten vid förflyttningar. Både toaletter och handfat är höj & sänkbara. Utöver rummen har vi många trevliga lokaler och utrymmen för aktiviteter och umgänge.

PERSONAL
Vi har sjuksköterskor, sjukgymnast, silviasyster och läkare. Av vår omsorgspersonal är 90 % undersköterskor. Vi har även diakon och kockar. Personalen är välutbildat inom både demens och somatik.

KOMMUNIKATION
Rosstorp ligger ca 5 minuters gång väg från pendeltågs station och centrum. Pendeltåget från Stockholm tar ca 25 minuter och med bil ca 15-20 minuter. Närbussen kör förbi Rosstorp. I Rönninge centrum som ligger i närheten finns butiker och övrig närservice.

Dela:

Kontakt

Aleris Rosstorp Äldreboende

http://www.rosstorp.nu

Besöksadress

Rönningeskolväg 24
144 61 Rönninge

Skicka meddelande till Aleris Rosstorp Äldreboende

Rana Mohabbati

Verksamhetschef

08- 534 740 48

rana.­mohab­bati@aleris.se

Skicka meddelande till Rana Mohabbati