Saltsjöbadens sjukhus

Hos oss utgår vården och omsorgen utifrån dina individuella behov och önskemål. Saltsjöbadens sjukhus inhyser förutom äldreboende även daglig verksamhet och specialistvård. På Saltsjöbadens Sjukhus vill vi att du ska känna dig som hemma. Omsorg och service ska hålla högsta kvalitet, men minst lika viktigt är att du får göra saker som intresserar dig. Oavsett sjukdom eller handikapp ska alla dagar kännas meningsfulla och innehållsrika. Och vänner och närstående är givetvis alltid välkomna

Det goda beondet
Vi vill skapa ett boende som äldre verkligen vill flytta till när de inte längre kan bo kvar hemma. Vi vill skapa "Det goda boendet". När du kliver innanför dörren är vår förhoppning att du ska känna "Här vill jag bo" Vår ambition är att även dina närstående ska känna trivsel och glädje i våra lokaler.

PROFIL
På Salsjöbadens sjukhus har vi ett aktivitetsråd. Här deltar också vår verksamhetschef, men framför allt består rådet av representanter från varje avdelning. Alla beslut som fattas är alltså fast förankrade hos dig och dina grannar.

Vi arbetar efter ett koncept som vi kallar Den Goda Dagen som innebär att vi ger dig omsorg som bygger på omtanke, integritet och respekt. Vi planerar omsorg och aktiviteter med dig och efter din förmåga, dina behov och hur du vill forma din dag. Den som bor hos oss/närstående har möjlighet att engagera sig i boendets "boende- och närståenderåd", aktivitetsråd samt kostråd. Vi diskuterar frågor som handlar om kost, omvårdnad, aktiviteter och boendemiljö.

Vid anhörigträffar informerar vi om verksamhetens olika aktiviteter och pågående utvecklingsområden. Vi redovisar resultat från genomförda kvalitetsundersökningar. Vid dessa träffar tar vi även emot allmänna synpunkter på verksamheten och förbättringsförslag.

Vi får vår mat levererad från köket på Saltsjöbadens sjukhus, Claras kök & restaurang, som erbjuder oss hemlagad mat. Vi har möjlighet att vara delaktig i menyn och har en daglig kontakt med köket.För vegetarianer och personer med behov av annan kost finns särskilda måltidsalternativMat är ett av våra mest grundläggande behov samtidigt som måltiden är en mycket viktig social företeelse.

Vi vill att måltiden ska bidra till kundens upplevda livskvalitet.

För vegetarianer och personer med behov av annan kost finns särskilda måltidsalternativ.

Vi är måna om att fånga upp särskilda önskemål kring kost och måltider från den enskilde och kundens närstående. Det kan exempelvis gälla ett favoritrecept på en maträtt, ett gott bröd eller efterrätt som kunden tycker om. Vi tar fasta på kundens önskemål och anpassar matsedeln utifrån individuella önskemål.

Vi uppmärksammar alltid högtider och helgdagar.

Vårt arbete bygger på en djup respekt för dig som människa. Vi planerar omsorg och aktiviteter efter dina vanor och hur du vill ha det. Vi jobbar utifrån att kunna erbjuda både individuella aktiviteter, aktiviteter i mindre grupper och aktiviteter som alla kan delta i. Större aktiviteter är exempelvis musikunderhållning. Gruppaktiviteterna anpassas så att alla ska kunna hitta någon aktivitet man tycker är särskilt rolig eller stimulerande, exempelvis träning, pyssel eller bakning.

Dessutom har du varje vecka en timma fria aktiviteter tillsammans med din kontaktman på tu man hand. Det är en del av de individuella aktiviteterna där du själv helt kan styra över innehållet. Kanske vill du komma iväg och handla i någon butik, få massage eller bara sitta i lugn och ro och prata en stund.
Just nu är promenader, sköna eftermiddagar i vår trädgård, sång och musik, bakning, bingo, olika spel, trädgårdsarbete och gymnastik populärt på Saltsjöbaden. Är det något speciellt du brinner för eller är nyfiken på? Dela med dig - kanske väcker det något i någon annan.

LÄGENHETERNA
Lägenheterna är ca 30 kvm och är utrustade med höj och sänkbar säng och sängbord liksom tre garderober och takarmatur. Alla badrum är utrustade med tvättmaskin. För att få en hemlik miljö möblerar du lägenheten med dina egna möbler. På varje enhet finns gemensamt kök, vardagsrum och TV-rum.

PERSONAL
Sjuksköterska Varje våning har en omvårdnadsansvarig sjuksköterska som förutom det medicinska ansvaret även handleder undersköterskorna och vårdbiträden i omvårdnad. Sjuksköterska och omvårdnadspersonal finns på plats dygnet runt.

Läkare
När du flyttar in får du erbjudande om att bli knuten till läkare med kompetens om äldre personers sjukdomar. Läkaren kommer 3 gånger i veckan. Sjuksköterskan förmedlar kontakt vid behov. Under kvällar, nätter och helger finns tillgång till jourläkare.

Arbetsterapeut/sjukgymnast
Sjukgymnast och arbetsterapeut arbetar heltid hos oss vardagar.

På vardagar finns sjukgymnast och arbetsterapeut på plats som gör bedömningar av dina förmågor och funktioner, ansvarar för hjälpmedel och handleder personalen i olika rehabiliteringsärenden.

KOMMUNIKATION OCH NÄRSERVICE

Saltsjöbanan från Slussen till ändstationen Saltsjöbaden, 10 minuters promenad till Sjukhuset alternativt buss från Saltsjöbadens Station till Sjukhuset (tar ca 5 min)

Saltsjöbadens Centrum ligger ca 10 min bilfärd från Saltsjöbadens Sjukhus alternativt Saltsjöbanan från Saltsjöbadens Station.

I Saltsjöbadens centrum finns bank, bibliotek, ICA, restaurang, klädaffärer, kiosk m.m.

I närheten av Sjukhuset finns flera restauranger, ca 5 min med bil eller så promenerar man den vackra strandpromenaden och njuter av den vackra miljön.

Saltsjöbadens Sjukhus kan även erbjuda (till självkostnadspris)

Tandläkare

Fotvård

Frisör

Taktilmassage (kan även fås på rummet)

Dela:

Kontakt

Saltsjöbadens sjukhus

08-748 05 23

http://www.vardaga.se/sv/Search/Stockholm/Saltsjobaden/Saltsjobadens-sjukhus/

Besöksadress

Rösundavägen 2
133 81 Saltsjöbadens Sjukhus

Mer kontaktinformation om Saltsjöbadens sjukhus

Susanne Sjöberg

Verksamhetschef

Verksamhetschef

0733-77 56 92

susan­ne.sj­oberg­@vardaga.se

Mer kontaktinformation om Susanne Sjöberg

Annica Noren

Boendekoordinator

08-7480501

annic­a.nor­en@vardaga.se

Mer kontaktinformation om Annica Noren