Rotsundastrands vård och korttidsboende

På Rotsundastrand vill vi att du ska känna dig som hemma. Omsorg och service ska hålla högsta kvalitet, men minst lika viktigt är att du får göra saker som intresserar dig. Oavsett sjukdom eller handikapp ska alla dagar kännas meningsfulla och innehållsrika. Vänner och närstående är givetvis alltid välkomna.

PROFIL

Vi arbetar efter ett koncept som vi kallar Den Goda Dagen som innebär att vi ger dig omsorg som bygger på omtanke, integritet och respekt. Vi planerar omsorg och aktiviteter med dig och efter din förmåga, dina behov och hur du vill forma din dag. Den som bor hos oss/närstående har möjlighet att engagera sig i boendets "boende- och närståenderåd", aktivitetsråd samt kostråd. Vi diskuterar frågor som handlar om kost, omvårdnad, aktiviteter och boendemiljö.

Vid anhörigträffar informerar vi om verksamhetens olika aktiviteter och pågående utvecklingsområden. Vi redovisar resultat från genomförda kvalitetsundersökningar. Vid dessa träffar tar vi även emot allmänna synpunkter på verksamheten och förbättringsförslag.

Varje avdelning beställer själva varje vecka sin mat från "Kök & Käk" för att i möjligaste mån tillgodose dina önskemål om mat. Vi serverar desserter som en extra god avslutning på lunchen.
För vegetarianer och personer med behov av annan kost finns särskilda måltidsalternativ.

Mat är ett av våra mest grundläggande behov samtidigt som måltiden är en mycket viktig social företeelse. Vi vill att måltiden ska bidra till kundens upplevda livskvalitet. Vi är måna om att fånga upp särskilda önskemål kring kost och måltider från den enskilde och kundens närstående. Det kan exempelvis gälla ett favoritrecept på en maträtt, ett gott bröd eller efterrätt som kunden tycker om. Vi tar fasta på kundens önskemål och anpassar matsedeln utifrån individuella önskemål. Vi uppmärksammar alltid högtider och helgdagar

Kontaktmannaskap
Vi lägger stort fokus på det vi kallar kontaktmannaskapet, vilket är relationen mellan kund och kontaktman. En timme i veckan ska du som kund kunna välja vad du vill göra tillsammans med din kontaktman, tex promenad, fikastund, lösa korsord.
Aktivtetsråd
Rådet har möte en gång i månaden och består av representanter från varje avdelning och en aktivitetsordförande.
Högtider och helgdagar
Vi firar de stora högtiderna som Påsk, Midsommar, Jul och Nyår traditionsenligt.
Varje år har vi också kräft- och surströmmingsskiva samt Nobelfest.
En årlig sommarfest och julmarknad för kunder och anhöriga anordnas varje år.
Exempel på aktiviteter
Vi har dagliga aktiviteter enligt ett fast veckoschema utifrån de olika inriktningar; kropp och själ, djur och natur, mat och dryck, sport och fritid.
Ung Omsorg
Vi har ett samarbete med företaget Ung Omsorg som anställer ungdomar med ett brinnande intresse för äldre. Ungdomarna kommer till oss på helger och skollov för att umgås med de boende och genomföra olika aktiviteter tillsammans. Ungdomarna från Ung Omsorg ersätter så klart inte någon, utan fungerar endast som extra resurser utöver ordinarie personal.

LÄGENHETERNA

Lägenheterna varierar mellan 35-46kvm.

Lägenheterna är ljusa med stora fönster. De består av en liten hall, stort badrum samt ett trinettkök. Lägenheterna möbleras med den boendes egna möbler och personliga tillhörigheter, förutom den höj- och sänkbara sängen.

Brand och rörelselarm finns i alla lägenheter och alla boende har möjlighet till eget trygghetslarm.

PERSONAL

Arbetet på Rotsundastrand leds av en verksamhetschef.
Sjuksköterska och omvårdnadspersonal finns tillgänglig dygnet runt. Kvällar och nätter har vi en nattpatrull

(Care Team) som kommer varje kväll och sedan vid behov.
Vår läkare kommer till oss 2 gånger i veckan samt vid akuta behov.
Sjukgymnast och arbetsterapeut är hos oss 3 dagar i veckan, då de även handleder personalen i ett rehabiliterande arbetssätt och bedömer/ provar ut och förskriver hjälpmedel.
Vi har en aktivietssamordnare på varje hus som håller i aktivitetsrådet där planering av aktiviteter sker.

Vi har hårfrisörska och fotvårdsterapeut som kommer regelbundet till oss.

KOMMUNIKATION OCH NÄRSERVICE

För att komma till Rotsundastrand åker man pendeltåg till Rotebro station och buss 533 till hållplats

Rotsunda gård, därifrån en promenad på ca. 500m. Det finns ett litet köpcenter ca.900m från Rotsundastrand.

Rotsundastrands vårdboende ligger i natursköna omgivningar i Rotebro vid Norrvikens norra strand. Här finns stora möjligheter till utevistelser i vår egen trädgård med trevliga uteplatser och terrasser eller promenader i de vackra omgivningarna. Permanent platser
Rotsundastrands vårdboende rymmer 63 lägenheter fördelat på sju enheter. Lägenheterna är ljusa med stora fönster. De består av en liten hall, stort badrum samt ett trinettkök. Lägenheterna möbleras med den boendes egna möbler och personliga tillhörigheter, förutom den höj- och sänkbara sängen. På demensboendet kan du flytta in med husdjur. Du står för egna sängkläder och hygienartiklar och vi sköter tvätten. Om du vill ha en egen TV behöver du inte betala TV licens, det står verksamheten för men vi rekommenderar alla en egen hemförsäkring. Vi städar din lägenhet men ombesörjer inte fönsterputs. Korttidsboende
På våra 3 korttidsavdelingar får möjlighet att vila upp dig och har tillgång till erfaren och kunnig personal dygnet runt. Du kommer till en trevligt inredd lägenhet med trinett, badrum med dusch och en liten hall. Vi står för sängkläder och handdukar och du tar med dig hygienartiklar, kläder och vill du göra din lägenhet lite emr personlig så kan du ta med lite trevliga minnessaker.
På varje avdelning finns trivsamma gemensamhetsutrymmen för måltider och samvaro. Vi har även ett gemensamt allrum med TV, stereo och sköna soffor. För att öka hemkänslan är alla avdelningar döpta, demensavdelningarna efter svenska, framstående personer som t ex Taubes Gränd, Selmas Allé och de somatiska avdelningarna efter svenska kungar och drottningar som t ex Ulrika Eleonora eller Gustav Vasa. Det finns även altan eller balkong till varje avdelning. Brand och rörelselarm finns i alla lägenheter och alla boende har möjlighet till eget trygghetslarm.

Dela:

Kontakt

Rotsundastrands vård- och korttidsboende

08-594 828 40

http://www.vardaga.se/sv/Search/Stockholm/Sollentuna/Rotsundastrand/

Besöksadress

Arkens gränd 2
192 78 Sollentuna

Mer kontaktinformation om Rotsundastrands vård- och korttidsboende

Kate Thelander

Verksamhetschef

0733-77 54 42

kate.­thela­nder@vardaga.se

Mer kontaktinformation om Kate Thelander