Persikan

Välkommen till en bit av Iran mitt i Stockholm. Persikan är ett profilboende med inriktning på den persiska kulturen. De äldre som väljer att bo på Persikan gör det i första hand för att få möjlighet att "vila" i sitt eget språk.

Hos oss på Persikan är det alltid de äldres behov som kommer i första hand. Här finns inte någon färdig programförklaring som måste följas, utan vi utformar och anpassar vården individuellt utifrån var och ens önskemål och behov. Vi finns till för de som bor hos oss och inte tvärtom. Alla som bor här har rätt att behålla sin värdighet och sitt självbestämmande. Vi visar respekt för den enskildes egna val och behov av integritet. Vård, omsorg och service utformas med hög tillgänglighet och erbjuder trygghet, inflytande, kontinuitet samt ett aktivt och meningsfullt liv. De finns ibland önskemål om att bli vårdade av någon av samma kön – det tar vi förstås hänsyn till.

PROFIL

Ett äldreboende för äldre med rötter i den persiska kulturen
Dans, musik, vattenpipa, TV-med persiska kanaler som nästan alltid står på, allt p��minner om hemlandet. Men det är framförallt språket, maten och gemenskapen som skapar tryggheten. På Persikan nöjer vi oss inte med att prata persiska hela dagarna utan här möts du även av en atmosfär och känsla av att komma "hem till Iran". Här kan de äldre vila i sitt eget språk och umgås med andra som talar samma språk men även möta medarbetare som alla pratar persiska och har förståelse för de kulturella skillnaderna.

LÄGENHETERNA

Lägenheterna är på 40-50 m2 med egen dusch, toalett med handdusch och ett mindre kök. Härliga och stora balkonger som inbjuder till daglig utevistelse.

PERSONAL

På Persikan finns omvårdnadspersonal på plats hela dygnet. Alla som arbetar i den direkta omvårdnaden har vårdutbildning, utöver det ställer vi krav på att de som arbetar hos oss behärskar både persiska och svenska, är serviceinriktade och anstränger sig för att du som bor hos oss ska vara nöjd med din service och omvårdnad. Varje våning har sin egen personal. Det är verksamhetschefen som med hjälp av sin lokala ledning på plats, leder och samordnar insatserna. Tillgång till sjuksköterska finns dygnet runt och läkare besöker verksamheten varje vecka samt vid akuta behov. Vi har även besök av sjukgymnast och arbetsterapeut varje vecka.

KOMMUNIKATION OCH NÄRSERVICE

Verksamheten ligger i Kottbygatan 5, bara några minuters promenad från närmaste T-bana, Akalla.

Dela: