Nymilens äldreboende

Vi finns i Bromma med närhet både till Brommaplans brus och Drottningholms vackra natur. Du får din egen lägenhet och service i en trygg miljö med vårdpersonal utanför dörren. Du får möjlighet till en hög livskvalitet när du väljer att bo hos oss. Närheten till naturen är påtaglig i hela huset och vinterträdgården med glastak där du ser himlen och kan njuta året om är en tillgång. De fem bostadsgrupperna i huset ligger placerade runt vinterträdgården. Aktivitet är en viktig del av dagen hos oss, både inomhus och utomhus. Vi har ett brett aktivitetsutbud för både kropp och själ.

På Nymilen finns fem avdelningar med vardera nio platser. Våra allmänna utrymmen är inredda med möbler i gustaviansk stil med kristallkronor i taket och öppen spis. Varma färger gör att det blir en varm och hemlik atmosfär. Aktivitet är en viktig del i omsorgen hos oss på Nymilen. Du är välkommen att delta i de aktiviteter du gillar och orkar med, enskilt eller i grupp. Vi planerar omsorg och aktiviteter efter dina vanor och hur du vill ha det. Du kanske vill delta i gemensamma aktiviteter eller göra något på egen hand. Ett allmänt aktivitetsschema finns på anslagstavlorna och uppdateras regelbundet. En höjdpunkt på dagen är måltiderna som även är en viktig social företeelse. Måltidssituationen är lugn och harmonisk och du motiveras och stöttas till så stort inflytande och delaktighet som möjligt. Du bestämmer var du vill inta din måltid, i matsalen eller på ditt rum. Som trevlig avslutning på lunchen kan du avnjuta en god dessert..

PROFIL
Omvårdnad, stöd och omsorg till dig som på ålderns höst kanske har en kropp som börjar strejka eller drabbats av demenssjukdom. Vårt mål är att du ska uppleva livskvalitet, meningsfulla och glädjerika dagar. En viktig del i detta är vad vi kallar Den Goda Dagen. Det är ett koncept där det ingår aktiviteter som kunden kan delta i varje dag.

LÄGENHETERNA
Lägenheterna har en kvm på mellan 29-37 m², alla lägenheter har en höj- och sänkbar säng, garderob, trinettkök och handikappanpassat badrum med dusch. Du möblerar lägenheten med dina egna möbler och saker.
På boendet finns gemensamt kök/matsal och vardagsrum, spaanläggning, vinterträdgård med glastak samt en fin uteplats med odlingsmöjligheter.

PERSONAL
Omvårdnadspersonal finns på plats dygnet runt, utanför din dörr, för din trygghet. Alla talar svenska och vi har dessutom medarbetare med ursprung i olika länder och som talar flera olika språk. Våra medarbetare genomgår kontinuerligt Vardagas interna utbildningar inom bland annat demensvård, mat och måltider, hygien samt etik och bemötande

KOMMUNIKATION OCH NÄRSERVICE
Det är nära till bussar och tunnelbana
Bilparkering finns i anslutning till boendet.
Butiker finns i närområdet.
Vi hjälper dig med kontakt med frisör, fotvård, etc, när du behöver det.

Dela:

Kontakt

Nymilens äldreboende

08-410 485 10
08-26 15 47 (fax)

http://www.vardaga.se/sv/Search/Stockholm/Bromma/Nymilen/

Besöksadress

Tunnlandsvägen 95
168 36 Bromma

Mer kontaktinformation om Nymilens äldreboende