Lillängens äldreboende

På Lillängen vill vi att du ska känna dig som hemma. Omsorg och service ska hålla högsta kvalitet, men minst lika viktigt är att du får göra saker som intresserar dig. Oavsett sjukdom eller handikapp ska alla dagar kännas meningsfulla och innehållsrika. Vänner och närstående är givetvis alltid välkomna.

PROFIL
Vi arbetar efter ett koncept som vi kallar Den Goda Dagen som innebär att vi ger dig omsorg som bygger på omtanke, integritet och respekt. Vi planerar omsorg och aktiviteter med dig och efter din förmåga, dina behov och hur du vill forma din dag. Den som bor hos oss/närstående har möjlighet att engagera sig i boendets "boende- och närståenderåd", aktivitetsråd samt kostråd. Vi diskuterar frågor som handlar om kost, omvårdnad, aktiviteter och boendemiljö.

Vid anhörigträffar informerar vi om verksamhetens olika aktiviteter och pågående utvecklingsområden. Vi redovisar resultat från genomförda kvalitetsundersökningar. Vid dessa träffar tar vi även emot allmänna synpunkter på verksamheten och förbättringsförslag.

Vi får vår mat levererad av ett kök på Saltsjöbadens sjukhus, Claras kök & restaurang, som erbjuder oss hemlagad mat. Vi har möjlighet att vara delaktig i menyn och har en daglig kontakt med köket.För vegetarianer och personer med behov av annan kost finns särskilda måltidsalternativMat är ett av våra mest grundläggande behov samtidigt som måltiden är en mycket viktig social företeelse.

Vi vill att måltiden ska bidra till kundens upplevda livskvalitet.
För vegetarianer och personer med behov av annan kost finns särskilda måltidsalternativ.

Vi är måna om att fånga upp särskilda önskemål kring kost och måltider från den enskilde och kundens närstående. Det kan exempelvis gälla ett favoritrecept på en maträtt, ett gott bröd eller efterrätt som kunden tycker om. Vi tar fasta på kundens önskemål och anpassar matsedeln utifrån individuella önskemål. Vi uppmärksammar alltid högtider och helgdagar.

Vårt arbete bygger på en djup respekt för dig som människa. Vi planerar omsorg och aktiviteter efter dina vanor och hur du vill ha det.

Aktivitetsråd
Vi är stolta över att kunna erbjuda två aktivitetshandledare som arbetar med både gruppaktiviteter och med individuellt anpassade aktiviteter. Gruppaktiviteter ges bland annat i form av sittgymnastik, bingo, herr- och damklubb, fördrink till helgen samt större evenemang såsom Nobelmiddag, sommarfest samt firande av samtliga stora högtider. Olika former av aktiviteter sker dagligen och vi har två aktivitetshandledare i tjänst måndag till fredag.

På Lillängen har vi även ett aktivitetsråd. Här deltar också vår verksamhetschef, men framför allt består rådet av representanter från varje avdelning. Alla beslut som fattas är alltså fast förankade hos dig och dina grannar.

Just nu är sång och musik, bakning, bingo, olika spel, högläsning, handarbete, trädgårdsarbete och sittgymnastik populärt på Lillängen. Är det något speciellt du brinner för eller är nyfiken på? Dela med dig — kanske väcker det något i någon annan.

Särskilda aktiviteter på demensavdelningen
En av våra aktivitetshandledare är placerad på demensavdelningen och arbetar med aktiviteter och stimulans som är anpassad för våra boende med demenshandikapp.

LÄGENHETERNA
Lägenheterna är 30 kvadratmeter stora och ligger i grupper om nio lägenheter med gemensamt kök och vardagsrum. Det finns även en altan eller balkong till varje enhet.

Alla lägenheter har trinettkök, badrum med dusch, samt en fransk balkong. Givetvis är de också utrustade med brand- och trygghetslarm.

PERSONAL
På Lillängen finns omvårdnadspersonal dygnet runt och sjuksköterska på plats mellan kl.07.00-20.00. Övrig tid finns sjuksköterska att nås per telefon och de har även möjlighet att komma till Lillängen för att göra bedömningar.

Vår sjukgymnast och arbetsterapeut är hos oss 3 dagar per vecka och finns alltid på telefon om det skulle dyka upp frågor.

Vår läkare som är geriatriker kommer till oss minst en gång i veckan samt om du skulle få ett akut behov.

KOMMUNIKATION OCH NÄRSERVICE
Lillängen är beläget i just Lillängen, Nacka, med direkt närhet till Nacka Forum och goda kommunikationer med både buss och Saltsjöbanan. Från Slussen tar resan 9 minuter oavsett om man väljer att åka buss eller med Saltsjöbanan. Bussarna stannar 20 meter från Lillängens huvudentré medan det är ca 300 meters promenad från Lillängens station där Saltsjöbanan stannar. Om man kommer med bil så åker man Värmdöleden (väg 222) mot Gustavsberg och svänger sedan av mot Nacka Strand. Det är sedan cirka 700 meter till Lillängens äldreboende. Utanför boendet finns gott om gratis parkeringsplatser för anhöriga och besökare.

Nacka Forum är ett av södra Stockholms största köpcentrum med all tänkbar service, det ligger endast några hundra meter från boendet. I närheten av Lillängen finns även Sickla Köpkvarter som även det är ett fullskaligt köpcentrum.

Lillängen har tre våningsplan med sammanlagt 45 lägenheter. 18 lägenheter är anpassade för dig med demens och 27 för dig med somatisk sjudom.

Lägenheterna är 30 kvadratmeter stora och ligger i grupper om nio lägenheter med gemensamt kök och vardagsrum. Det finns även en altan eller balkong till varje enhet.
Alla lägenheter har trinettkök, badrum med dusch, samt en fransk balkong. Givetvis är de också utrustade med brand- och trygghetslarm.

Dela:

Kontakt

Lillängens äldreboende

08-718 49 10

http://www.vardaga.se/sv/Search/Stockholm/Nacka/Lillangen/

Besöksadress

Fjällstigen 1
13141 Nacka

Skicka meddelande till Lillängens äldreboende

Patrik Döl

Verksamhetschef

0733-77 56 99

patri­k.dol­@vardaga.se

Mer kontaktinformation om Patrik Döl