Grönskogens Vårdboende

Grönskogen är ett boende som erbjuder omsorg och gemenskap dygnet runt för personer demenshandikapp. Vi strävar efter att kunna ge högsta möjliga livskvalitet till dem som bor hos oss. Viktigt är att du får göra saker som intresserar dig. Oavsett sjukdom eller handikapp ska alla dagar kännas meningsfulla och innehållsrika.

På Grönskogen vill vi att du ska känna dig som hemma. Vänner och närstående är givetvis alltid välkomna. Vi kan även erbjuda parboende vilket kan ge hög kvalitet för dem som önskar bo tillsammans även på äldre dagar.

PROFIL

Vi arbetar efter ett koncept som vi kallar Den Goda Dagen som innebär att vi ger dig omsorg som bygger på omtanke, integritet och respekt. Vi planerar omsorg och aktiviteter med dig och efter din förmåga, dina behov och hur du vill forma din dagDen som bor hos oss/närstående har möjlighet att engagera sig i boendets "boende- och närståenderåd", aktivitetsråd samt kostråd. Vi diskuterar frågor som handlar om kost, omvårdnad, aktiviteter och boendemiljö.

Vid anhörigträffar informerar vi om verksamhetens olika aktiviteter och pågående utvecklingsområden. Vi redovisar resultat från genomförda kvalitetsundersökningar. Vid dessa träffar tar vi även emot allmänna synpunkter på verksamheten och förbättringsförslag.

Den lagade maten kommer från Claras Kök. Övriga livsmedel från Menigo, och Europabagaren.

Mat är ett av våra mest grundläggande behov samtidigt som måltiden är en mycket viktig social företeelse. För de flesta av våra kunder är den dagens höjdpunkt och dessutom ett populärt samtalsämne. Genom en varierad och näringsrik kost samt en angenäm måltidsupplevelse vill vi tillfredsställa såväl de sociala som fysiologiska behoven. Vi vill att måltiden ska bidra till kundens upplevda livskvalitet. För vegetarianer och personer med behov av annan kost finns särskilda måltidsalternativ.

Vi är måna om att fånga upp särskilda önskemål kring kost och måltider från den enskilde och kundens närstående. Det kan exempelvis gälla ett favoritrecept på en maträtt, ett gott bröd eller efterrätt som kunden tycker om. Vi tar fasta på kundens önskemål och anpassar matsedeln utifrån individuella önskemål.

Vårt arbete bygger på en djup respekt för dig som människa. Vi planerar omsorg och aktiviteter efter dina vanor och hur du vill ha det. En viktig del i detta är vad vi kallar Den Goda Dagen. Det är ett koncept där det ingår aktiviteter som du kan delta i flera gånger per vecka, till exempel promenader och utomhusvistelser. Dessutom har du varje vecka en timme fria aktiviteter tillsammans med din kontaktman på tu man hand.

Just nu är sång och musik, bakning, bingo, olika spel, högläsning, trädgårdsarbete och gymnastik populärt på Grönskogen. Sommartid och varma dagar de övriga årstiderna är vi ute i närområdet, i trädgården eller på balkongerna så mycket som möjligt.

LÄGENHETERNA
På fyra vårdplan finns 35 lägenheter av varierande storlek 29-52 kvm, två av dessa är 1:or, resterande 2:or, alla utrustade med trinettkök och stort toalettutrymme med dusch. Vissa lägenheter har fransk balkong, och alla disponerar en stor balkong i anslutning till kök-och dagrum på respektive plan. De flesta lägenheter är tillräckligt stora för att möjliggöra parboende, dvs att äkta makar kan flytta in tillsammans.

PERSONAL
Du har tillgång till en sjuksköterska och omvårdnadspersonal dygnet runt, såväl vardagar som helger. Jourtid är det vårt eget bemanningsföretag Care Team som har sjuksköterska.

Vår sjukgymnast och arbetsterapeut är hos oss en dag i veckan, då de även handleder personalen i ett rehabiliterande arbetssätt. Vår läkare kommer till oss minst en gång i veckan samt om du skulle få ett akut behov.

Vår läkare som är geriatriker kommer till oss minst en gång i veckan samt om du skulle få ett akut behov

KOMMUNIKATION OCH NÄRSERVICE
Grönskogen är beläget i direkt närhet till Sundbybergs centrum med ett allehanda butiker, banker, restauranger etc. Goda kollektiva möjligheter med buss, tunnelbana och pendeltåg.

Grönskogen ligger vackert beläget i centrala Sundbyberg med närhet till affärer och kollektivtrafik, parker och promenadstråk. Boendet ligger på gångavstånd till Tornparken som erbjuder strålande utsikt över Sundbybergs kommun. Sundbyberg är känt för sin pittoreska kärna och har en härlig balans mellan lummig natur och mysig stadsmiljö. Flertalet kommunikationer såsom pendeltåg, tunnelbana och bussar finns i närheten av boendet. På fyra vårdplan finns 35 lägenheter av varierande storlek 29-52 kvm, två av dessa är 1:or, resterande 2:or, alla utrustade med trinettkök och stort toalettutrymme med dusch. Vissa lägenheter har fransk balkong, och alla disponerar en stor balkong i anslutning till kök-och dagrum på respektive plan. De flesta lägenheter är tillräckligt stora för att möjliggöra parboende, dvs att äkta makar kan flytta in tillsammans.

Till Grönskogen hör en liten innergård med uteplats i en berså samt fina gräsytor. Uteplatsen är väl skymd utifrån av träd och buskar vilket inbjuder till sköna stunder uti det gröna. På sommaren finns krusbär och en liten egen örtträdgård där du som boende själv kan plantera önskade växter.

Dela:

Kontakt

Grönskogens vårdboende

08-445 10 16

http://www.vardaga.se/sv/Search/Stockholm/Sundbyberg/Gronskogen/

Besöksadress

Prästgårdsgatan 36
172 32 Sundbyberg

Mer kontaktinformation om Grönskogens vårdboende

Yvonne Petersson

Verksamhetschef

0733-77 56 94

Yvonn­e.pet­ersso­n@vardaga.se

Mer kontaktinformation om Yvonne Petersson