Ersta Hannahemmet/Hannakoti

Hannahemmet/Hannakoti har finsk och svensk profil och är en del av Ersta diakoni, Sveriges största aktör inom ideellt bedriven vård och socialt arbete.

Ersta Hannahemmet består av tre nyrenoverade Våningsplan och ligger inbäddat i grönska nära t-bana. Lägenheterna är trevliga och ljusa med närhet till gemensamt kök och vardagsrum. På varje avdelning finns en stor inglasad balkong. Vi har egen trädgård med utemöbler och odlingsmöjligheter.

Ersta Hannahemmet/ Hannakoti är boendet med språk, inredning, aktiviteter, mat och traditioner inspirerade av Finland. Det är boendet där vi ser till människors behov att kunna kommunicera på sitt modersmål, så vi har personal som pratar finska och svenska dygnet runt. Utgångspunkten är varje människas levda liv och självbestämmande, hos oss ges stöd att fortsätta vara den man är. Hit får du ta med ditt husdjur. Självklart finns det bastu!

Vi erbjuder heldygnsomsorg med boende, omvårdnad, mat, tvätt, städning och aktiviteter. Du har en egen kontaktman, en utbildad undersköterska, som i första hand ansvarar för din omvårdnad. All personal lyssnar till dina frågor och önskningar och arbetar för att du skall bli nöjd.

Vi ger dig möjlighet till glädje och meningsfullhet i gemenskap med andra. Vi firar alla traditionella högtider med mat, musik och underhållning. Fredagskväll, Lördagsfest och söndagskaffe anordnas varje helg. Din kontaktman hjälper till med egna aktiviteter efter dina önskemål t ex promenad. Varje vecka erbjuds olika gemensamma aktiviteter såsom bastubad, frukostklubb, hushållsklubb, andakt, högläsning, trädgårdsgrupp. Samlingssal för filmvisning eller andra aktiviteter.

Lägenheterna

Lägenheterna är 28,5-34,4 kvm och har antingen egen balkong, fransk balkong eller privat uteplats. Varje lägenhet har ett enkelt pentry, garderober och ett handikappanpassat badrum. I övrigt ingår det persienner och en modern vårdsäng med sänglampa.

Personal

Här arbetar sjuksköterskor, undersköterskor, arbetsterapeut och sjukgymnast. Sjuksköterska på plats alla dagar i veckan. Läkare varje vecka. Finsktalande personal dygnet runt.

Kommunikation och närservice

Boendet ligger inbäddat i grönska, endast 5 minuters promenad från t-bana Råcksta. Nära äldreboendet finns fotvård, frisör och restaurang.

Dela: