Birger Jarl

Birger Jarl är ett sobert inrett äldreboende centralt beläget i Stockholms innerstad. Här erbjuder Kavat Vård äldreboende i form av gruppboende för personer med demenssjukdom och personer med somatiska åkommor. Kavat Vårds vision är att driva äldre­boende som vi själva skulle välja. Vi finns till för de som bor hos oss. Vården och omsorgen är utformad för att ge, integritet, trygghet, inflytande, kontinuitet.

Både lägenheterna och de gemensamma utrymmena präglas av luftighet och rymd. Alla våningar har egen inglasad balkong/terrass, dessutom finns stor en gemensam takterrass med utsikt över Stockholmstakåsar. Lägenheterna som är rymliga har alla egen tvättmaskin och de flesta har även inglasad balkong.

Profil

På Birger Jarl finns det varje dag något att se fram emot som gör det meningsfullt att stiga upp. Dagliga aktiviteter finns på alla våningar och i samlingssalen högst upp.

Boende tillsammans med kontaktperson gör varje vecka en planering av de individuella aktiviteterna som planeras in på den boendes egen tid.

Varje morgon serveras en frukostbuffé och till lunch och middag finns det möjlighet att välja mellan två olika rätter. För den som vill finns det alltid möjlighet att ta ett glas vin eller öl till maten. På fredagar serverar vi en drink före maten (alkoholfritt alternativ erbjuds alltid) och på helgerna serveras en trerätters meny.

Som privat leverantör har vi, utöver vårt offentliga uppdrag, möjlighet att erbjuda tilläggstjänster. Finns det behov av sällskap för släktbesök, resor, teater, operabesök eller andra utflykter som inte ingår i vård- och omsorgsboendet så ordnar vi det.

Lägenheterna

De 54 lägenheterna är fördelade på sex våningsplan och bildar små, personliga, familjära oaser. På varje våning finns förutom de boendes egna bostäder gemensamhetsutrymmen, matsal samt en inglasad terrass. Lägenheterna är mellan 30-50 m2 med dusch, toalett och trinett. Lokalernas utformning gör det lätt att nå personalen och ta del av vad som händer på våningen.

Personal

Verksamheten är bemannad dygnet runt med egen våningspersonal. De som arbetar med omvårdnad har vårdutbildning och erfarenhet av att arbeta med äldre.

Kommunikation och närservice

Till Birger Jarl kommer du enkelt med röd tunnelbanelinje, station Tekniska högskolan uppgång Odengatan samt med busslinjerna 2 och 4 till hållplats Roslagsgatan.

Dela:

Kontakt

Birger Jarl

info@kavatvard.se

www.kavatvard.se

Besöksadress

Birger Jarlsgatan 91

Skicka meddelande till Birger Jarl

Sanna Litzén

Verksamhetschef

08-58 00 47 15

Mer kontaktinformation om Sanna Litzén