Tryggheten

Tryggheten ligger i natursköna Bergshamra och drivs av Aleris Omsorg AB, på uppdrag av omvårdnadsnämnden. Boendet har 31 lägenheter. I huset finns frisör, fotvård, minilivs och badanläggning. Vår placering vid torget gör att det är lätt att ta en promenad eller att slå sig ner på en bänk för att titta på allt som händer på ett torg.


Det finns flera gemensamma balkonger med sjöutsikt.

Profil

Tryggheten har djurtema som inriktning vilket möjliggör att flytta hit med sitt husdjur. Djurtemat märks även av, i våra dagliga aktiviteter. Vi får regelbundna besök av vårdhund. På boendet finns även fiskar, fåglar och en kanin. Djuren är ett uppskattat inslag och för de boende.

För de som flyttat in med sitt husdjur, är inriktningen mycket värdefull. Vi arbetar med kontaktmannaskap och har som mål att göra skillnad genom att i varje möte väcka viljan till ett bättre och friskare liv.


Tryggheten har djurprofil. Möjlighet att flytta hit tillsammans med sitt husdjur finns.

Lägenheterna

Lägenheterna är fördelade på ettor och tvåor i varierande storlek. Parboende för makar/sambos är möjligt. Alla lägenheter har ljusa färger, handikappvänligt duschrum med WC, kök med all utrustning, fransk vädrings-balkong och TV-uttag. Du möblerar med egna möbler. Säng och madrass ingår. Våra boende möts i ett gemensamt vardagsrum för kaffestunder, fester och aktiviteter. Det finns flera gemensamma balkonger. Sommartid äter vi gärna våra måltider ute på balkongerna. På torget ordnar vi bl.a. grillfester.


Rummen på Tryggheten är i varierande storlek.

Personal

Sjuksköterska finns att tillgå dygnet runt. All omvårdnadspersonal är utbildade undersköterskor. Arbetsterapeut och fysioterapeut finns på plats vardagar, Tryggheten har tillgång till läkare dygnet runt. En gång i veckan besöker vår läkare Tryggheten för uppföljning av de boendes hälsa.

Kommunikation och närservice

Bergshamra tunnelbanestation ligger inom promenadavstånd från boendet eller kan enkelt nås via buss.

Dela:

Kontakt

Maria Thyberg

Verksamhetschef

08 444 94 89
073 436 78 73

maria­.thyb­erg@aleris.se

Besöksadress

Himlabacken 5B
170 78 Solna

08 624 30 55 (fax)

Skicka meddelande till Tryggheten

För sjukvården: sjuksköterska

(dygnet runt)

08 444 94 87

Skicka meddelande till För sjukvården: sjuksköterska

Eva Backlund

Medicinskt ansvarig sjuksköterska

Aleris

0734-366167

eva.b­acklu­nd@aleris.se

Skicka meddelande till Eva Backlund