Hallen

Hallens vård- och omsorgsboende är beläget i ett lugnt kvarter i Råsunda och har 69 omvårdnadsplatser fördelat på flera enheter. Hallen drivs av Aleris på uppdrag av omvårdnadsnämnden. Vi har fyra permanenta omvårdnadsenheter, varav två av enheterna är inriktade mot demens. Utöver det finns ett korttidsboende samt två dagverksamheter, varav en med inriktning demens. På Hallen har vi även en restaurang, frisör och fotvård.


De stora balkongerna används större delen av året.

Profil och beskrivning av företaget

Solna stad har beslutat om olika profiler för alla vård och omsorgsboenden i Solna. Vi är glada för att Hallen har fått profilen "mat och dryck". Med vår matinspiratör i spetsen arbetar vi dagligen med att göra måltidssituationen till en såväl kulinarisk som social höjdpunkt.

Vi har ett nära samarbete med restaurangen på Hallen som lagar maten till våra boenden. Tillsammans med vår matinspiratör och dietist har vi möjlighet att påverka menyerna som är särskilt anpassade till målgruppen och som speglar våra fyra årstider. Profilen ger även avtryck i de aktiviteter vi anordnar i verksamheten. Bland annat anordnar vi dam- och herrmiddagar, smakprovningar av choklad och det mesta som går att smaka av. Givetvis är bakning en stående punkt i alla kök i verksamheten. Att äta hembakt till eftermiddagskaffet är en självklarhet på Hallen.


Reminiscensrummet, e nplats där minnen kan lindra demens.

Personal

På Hallen vill vi, att den som flyttar in, i så stor utsträckning som det är möjligt ska få fortsätta sin vardag så som man levt tidigare. Vårt uppdrag är att skapa en innehållsrik och meningsfull vardag utifrån varje individs förutsättningar och behov. Omvårdnadspersonal och sjuksköterskor finns dygnet runt på Hallen. Dagtid under vardagar finns arbetsterapeut och fysioterapeut att tillgå. Läkare kommer från Legevisitten och besöker regelbundet Hallen.

Lägenheter


Hallen ligger i en lugn del av Solna och det är viktigt att du känner dig som hemma.

Alla lägenheter har ett stort rum med ett rymligt badrum. Det finns telefonjack, TV-antennuttag, brand- och personlarm. Lägenheterna är grupperade så att åtta personer delar matrum och vardagsrum. I rummet är säng och sängbord standard, därutöver möblerar du själv så att det nya boendet skall kännas som hemma.

Kommunikation

Hallen är lätt att besöka då det är gångavstånd till tunnelbanestationen Näckrosen samt till bussar som går till pendelstationerna Solna och Sundbyberg.

Dela:

Kontakt

Susanne Sterling

Verksamhetschef

0734-36 78 21

susan­ne.st­erlin­g@aleris.se

Besöksadress

Lövgatan 43-45
169 32 Solna

Skicka meddelande till Susanne Sterling

För sjukvården: sjuksköterska

(dygnet runt)

08 470 46 72

Skicka meddelande till För sjukvården: sjuksköterska

Eva Backlund

Medicinskt ansvarig sjuksköterska

Aleris

0734-366167

eva.b­acklu­nd@aleris.se

Skicka meddelande till Eva Backlund