Björkgården

Björkgården ligger i Råsunda, nära Filmstaden. Björkgården drivs på entreprenad sedan 2010 av Förenade Care på uppdrag av omvårdnadsnämnden.


Alla avdelningar har stora och praktiska ballkonger mot lugn innergård.

Vård- och omsorgsboende nära gamla Filmstaden i Råsunda

Björkgården har varit i bruk sedan våren 2001 och har plats för 51 boende. Vi har en utegård där vi är mycket på sommarhalvåret och varje enhet har en egen balkong.

Profil

Vår profil är informationsteknik och detta präglas i våra aktiviteter genom användande av bla Wii-spel, Skype, digitala fotoramar och datorer. Björkgården har en Facebook-sida där vi presenterar våra aktiviteter. Varje boende hos oss har en kontaktperson och vi arbetar med den enskildes önskemål och behov i centrum. Sociala, kulturella och andliga behov beaktas och olika livsåskådningar respekteras.


Kök och TV-rum på Björkgården.

Lägenheterna

Lägenheterna på Björkg��rden har hög standard. Rummen är utrustade med säng, duschrum och trinettkök. Det finns gemensamhetsutrymmen såsom matrum och tv-rum. Varje lägenhet möbleras efter eget tycke och smak där det finns möjlighet att koppla in telefon. Om man har TV finns det en informationskanal där vi presenterar ex dagens aktivitet.


Rummen är utrustade med säng, duschrum och trinettkök.

Personal

Verksamheten bedrivs dygnet runt. Medicinskt ansvarig sjuksköterska säkerställer att de boende får en god och säker vård. Det finns sjuksköterskor och övrig vårdpersonal dygnet runt. Arbetsterapeut och fysioterapeut finns på dagtid vardagar. Läkare kommer ifrån Familjeläkarna i Saltsjöbaden.

Kommunikation och närservice

Björkgården ligger invid Näckrosens T, nära Solna C och det går flertal bussförbindelser till närområdet. Det finns även trevliga promenadstråk runt Björkgården.

Dela:

Kontakt

Shyi Klint

Verksamhetschef

08-705 04 01
073-315 01 24

Shyik­@forenadecare.com

Besöksadress

Råsundavägen 165
169 36 Solna

Skicka meddelande till Björkgården

För sjukvården: sjuksköterska

(dygnet runt)

08 705 04 03

Skicka meddelande till För sjukvården: sjuksköterska

Ulla Silow-Lindeberg

Medicinskt ansvarig sjuksköterska

Förenade Care

0733-581694

ullas­l@forenadecare.com

Skicka meddelande till Ulla Silow-Lindeberg