Vård och omsorgsboenden i Solna

Här hittar du alla profilerade vård- och omsorgsboenden i Solna.

Ametisten

Ametisten är ett modernt och centralt beläget boende för personer äldre än 65 år som behöver omvårdnad eller har en demenssjukdom. Antal platser: 80 platser, 32 platser med somatisk inriktning och 48 platser för demens.

Berga

Berga är ett modernt äldreboende för personer med omvårdnadsbehov och personer med demenssjukdom. Berga ligger i Bergshamra med utsikt över Edsviken och Värtan. Det finns 96 trevliga lägenheter som är uppdelade på sju plan med små avdelningar om åtta boende.

Björkgården

Björkgården ligger i Råsunda, nära Filmstaden. Björkgården drivs på entreprenad sedan 2010 av Förenade Care på uppdrag av omvårdnadsnämnden.

Frösunda

Frösunda vård- och omsorgsboende ligger nära Brunnsviken i Frösunda. Frösunda drivs i egenregi av Attendo Sverige AB. På Frösunda finns lägenheter för personer med omfattande omvårdnadsbehov.

Hallen

Hallens vård- och omsorgsboende är beläget i ett lugnt kvarter i Råsunda och har 69 omvårdnadsplatser fördelat på flera enheter. Hallen drivs av Aleris på uppdrag av omvårdnadsnämnden. Vi har fyra permanenta omvårdnadsenheter, varav två av enheterna är inriktade mot demens. Utöver det finns ett korttidsboende samt två dagverksamheter, varav en med inriktning demens. På Hallen har vi även en restaurang, frisör och fotvård.

Oskarsro

Oskarsro är ett vård- och omsorgsboende med profilinriktning sång, dans och musik. Målet är att skapa ett aktivare boende för äldre. Boendet drivs på entreprenad av Temabo på uppdrag av omvårdnadsnämnden.

Polhemsgården

Polhemsgården är ett äldreboende med inriktning mot personer med demenssjukdom. Boende öppnade 1996 och har 84 st lägenheter. Polhemsgården drivs sedan 2010 via entreprenad av Förenade Care på uppdrag av omvårdnadsnämnden.

Skoga

Skoga äldrecentrum drivs av omvårdnadsnämnden. Skoga ligger på Jungfrudansen nära Huvudsta centrum. Det är goda kommunikationer, tunnelbana och bussar. Frisör och fotvård finns i Skogas lokaler.

Tryggheten

Tryggheten ligger i natursköna Bergshamra och drivs av Aleris Omsorg AB, på uppdrag av omvårdnadsnämnden. Boendet har 31 lägenheter. I huset finns frisör, fotvård, minilivs och badanläggning. Vår placering vid torget gör att det är lätt att ta en promenad eller att slå sig ner på en bänk för att titta på allt som händer på ett torg.

Dela:

Var ligger Solnas vård- och omsorgsboenden?