Seniorlägenheter 65+

Seniorlägenhet 65+ är en hyresrätt för personer över 65 år.

Vad är seniorlägenhet 65 +?

Seniorlägenheter 65+ är hyresrätter som finns på adresser i nära anslutning till service och i fastigheter som har en tillgänglig entré och hiss. Lägenheterna är utrustade enligt normal hyresstandard och hyrs omöblerade.

Seniorlägenhet 65 + är en hyresrätt med begränsad bytesrätt vilket innebär att överlåtelse och uthyrning i andra hand inte får ske samt att bytesrätten är begränsad.

Hur får jag en seniorlägenhet 65+ ?

Du som är 65 år eller äldre och folkbokförd i Solna kan ställa dig i kö för en lägenhet. Personbevis måste bifogas ansökan. Seniorlägenheter 65 + fördelas utifrån kötid utan förtur.

Vilken hjälp kan jag få när jag bor i seniorlägenhet 65 +?

Att bo i seniorlägenhet 65 + innebär endast att hyra en lägenhet, det ingår ingen särskild service. Om du har behov av hemtjänst, exempelvis hjälp med inköp, tvätt eller duschhjälp, måste du ansöka om detta hos en biståndshandläggare.

Vem ansvarar för kön till seniorlägenheter 65 +?

Solna stad har enligt överrenskommelse med hyresvärden Signalisten anvisningsrätt för lägenheter på Hallen, Bollen och Turkosen. En större del av dessa lägenheter fördelas till kön för seniorboende 65 + som Solna stad också ansvarar för. När du blir anvisad en seniorlägenhet 65 + skriver du ett hyresavtal med Signalisten.

Är det bara äldre personer som bor på Hallen, Bollen och Turkosen?

Nej, på dessa adresser finns även lägenheter för yngre personer med funktionsnedsättningar. I fastigheterna inryms även en andra verksamheter. Vilka dessa är kan du läsa om under respektive adress.

Turkosen - Skytteholmsvägen

Turkosen ligger nära Solna Centrum med affärer, bussar och tunnelbana.

Hallen - Algatan

Hallen är beläget i Råsunda, nära gränsen till Sundbyberg. Det finns en restaurang, seniorträff, frisör och fotvård i lokalerna.

Bollen - Parkvägen

Bollen är beläget i Råsunda med direkt närhet till vårdcentral, seniorträff, butiker och restauranger.

Dela:

Lämna synpunkter på sidan

Fyll i detta formulär för att ge synpunkter på sidans innehåll.

Skicka en kopia

Kontakt

Raino Kock

Ansvarig för Seniorboenden

08-734 27 35, 10.00-11.00, vardagar

Skicka meddelande till Ansvarig för Seniorboenden 65 +

Var ligger Solnas seniorboenden?